Τι ισχύει με τους επενδυτές στη Vivartia – Ποιοι ενδιαφέρονται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι ισχύει με τους επενδυτές στη Vivartia – Ποιοι ενδιαφέρονται
Σε διαδικασία εύρεσης επενδυτή συνεχίζει να βρίσκεται η Vivartia, ενώ την ίδια στιγμή υψηλόβαθμα στελέχη του Dimera Group διαψεύδουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά τους για την απόκτηση της εταιρείας. 

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Dimera στο insider.gr, αυτή τη στιγμή η Vivartia δεν εντάσσεται στις επενδυτικές της προτεραιότητες, διαψεύδοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη σχετική φημολογία που είχε κυκλοφορήσει στην αγορά, μετά και τη συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Vivartia βρίσκεται στο στόχαστρο του 48χρονου Τσέχου επιχειρηματία και επενδυτή Γίρι Σμετς, ιδιοκτήτη της Emma Capital.
Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση για την τύχη της εταιρείας αναμένεται να πάρει η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία όπως φαίνεται θα περάσει ο πλήρης έλεγχος της Vivartia σε μετοχικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, καθώς η Vivartia αποτελεί το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της MIG και έτσι η τύχη της θα επηρεάσει ευρύτερα τον όμιλο και κατ΄επέκταση την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία ανήκουν και τα δάνεια της MIG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider