Συνεχίζει να «σπάει τα κοντέρ» η Tesla - Άνω των 600 δολαρίων η μετοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει να «σπάει τα κοντέρ» η Tesla - Άνω των 600 δολαρίων η μετοχή
Σπάει το φράγμα των 600 δολαρίων η μετοχή της Tesla στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνεχίζει η Tesla, που ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων για το δ΄τρίμηνο.

Η εταιρεία του οραματιστή Έλον Μασκ ανακοίνωσε έσοδα 7,38 δισ. δολάρια με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 7,02 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε κέρδη 2,14 δολάρια ανά μετοχή από 1,72 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σύμφωνα, με τον Έλον Μασκ η εταιρεία σκοπεύει να φτάσει σε παραγωγή τα 500.000 οχήματα το 2020. Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της εταιρείας οδηγούν τη μετοχή πάνω από τα 600 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Πριν λίγες ημέρες η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια (104 δισ.) ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση της Volkswagen AG που φτάνει τα 100 δισ. δολάρια περίπου. Είναι πλέον η πιο «ακριβή» αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία όλων των εποχών με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά αυτές της Ford και της General Motors μαζί.

Το επίπεδο των 100 δισ. δολαρίων είναι σημαντικό και για τον ιδρυτή και επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ καθώς ξεκλειδώνει το πρώτο κομμάτι της αμοιβής τους ύψους 346 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider