Στη μάχη των μεταγραφών το Seinfield - Για περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη μάχη των μεταγραφών το Seinfield - Για περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια
Η τηλεοπτική σειρά Seinfeld αναμένεται να αγγίξει και – ίσως – ξεπεράσει τα 425 εκατ. δολάρια που πλήρωσε η WarnerMedia για τα Φιλαράκια.

Το φινάλε της τηλεοπτικής σειράς Seinfeld προβλήθηκε στις 14 Μαΐου του 1998, μετά από 180 επιτυχημένα επεισόδια, σε μια περίοδο που η σειρά έκανε την υψηλότερη τηλεθέαση στην αμερικάνικη τηλεόραση!

Από τότε δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παίξει σε επαναλήψεις στη δορυφορική τηλεόραση ή σε τοπικούς σταθμούς των ΗΠΑ, παρότι στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλής, όσο έγιναν τα Φιλαράκια.

Σήμερα, περισσότερα από 20 χρόνια μετά, η τηλεοπτική σειρά είναι ένας από τους πιο «καυτούς» τίτλους στη μάχη των μεταγραφών, με τις online streaming πλατφόρμες να βρίσκονται σε μια άτυπη δημοπρασία για το ποιος θα αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους LA Times, τα δικαιώματα του Seinfeld ανήκουν στο Hulu από το 2015, όταν είχε πληρώσει το αστρονομικό – για την εποχή – ποσό των 160 εκατ. δολαρίων για 5 χρόνια.

Σύντομα όμως, τα δικαιώματα θα βρίσκονται «ανοιχτά» στην αγορά για όποιον κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά και μάλιστα σε μια περίοδο που η αγορά με τις online streaming πλατφόρμες βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Η WarnerMedia θα καταβάλει περί τα 425 εκατ. δολάρια, σε διάρκεια μιας πενταετίας, στην Warner Bros. για να πάρει τα Φιλαράκια από το Netflix και τώρα σκοπεύει να το «πουλήσει» στο HBO Max, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020.

Και όπως όλα δείχνουν, το Seinfeld θα λάβει ανάλογη αντιμετώπιση, καθώς εταιρείς όπως η WarnerMedia, η Comcast, το Netflix και το Hulu έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider