Επιχειρήσεις | Ελλάδα
07-02-2016 | 10:30

Ο Αστέρας ανακαινίζεται, οι εργαζόμενοι ανησυχούν

Μοιράσου το
Ο Αστέρας ανακαινίζεται, οι εργαζόμενοι ανησυχούν

Με στόχο να μετατραπεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης σε ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Μεσόγειο, η αραβοτουρκική κοινοπραξία Jermyn Street, ετοιμάζεται να επενδύσει κεφάλαια ύψους 63 εκατ ευρώ για την ανακαίνιση του. 

Ωστόσο την ίδια στιγμή, διάχυτη είναι η ανησυχία στους εργαζομένους, σττους οποίους διαμυνήθηκε ότι από τον Οκτώβριο δεν θα έχουν δουλειά. 

Τότε, αναμένεται και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του συγκροτήματος, στο οποίο σύφωνα με το Σχέδιο Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, προβλέπεται η ανακαίνιση των δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων του Αστέρα, του «Αρίωνα» και της «Ναυσικά» καθώς και η κατεδάφιση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής «Aφροδίτη». 

Σύμφωνα με το σχέδιο αξιοποίηση προβλέπεται επίσης κατεδάφιση των κτιρίων του κλαμπ «9 Mούσες» και του «Aίολος», ενώ έχει προβλεφθεί και η κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών των 1.000 τετραγωνικών μέτρων. 

Παράλληλα διατηρούνται οι καμπάνες του Aστέρα, οι οποίες θα εκσυγχρονιστούν, ενώ η αρχιτεκτονική των κτιρίων θα είναι εναρμονισμένη με την αρχιτεκτονική της ευρύτερης περιοχής.  

Όσον αφορά το ελικοδρόμιο, θα διατηρηθεί και στη ζώνη ανάπτυξης θα δημιουργηθούν εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας κ.α.

Επίσης προβλέπεται η  αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας Bουλιαγμένης, τόσο όσον αφορά τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων yachts, όσο και τη λειτουργία εμπορικής ζώνης (καταστήματα, εστιατόρια κ.λπ.).

Το πλάνο ανάπτυξης του Αστέρα βασίζεται σε ήπια ανάπτυξη του ακινήτου καθώς από το σύνολο της έκτασης, η συνολική δόμηση θα είναι μικρότερη από την επιτρεπόμενη.

Ειδικότερα από τα 301 στρέμματα που είναι η συνολική έκταση του συγκροτήματος, το αξιοποιήσιμο τμήμα ανέρχεται στο 28%, ενώ οι ζώνες προστασίας θα ανέλθουν στο 72%. 

Επίσης ο δείκτης κάλυψης δεν θα ξεπεράσει το 10%, ενώ ο δείκτης δόμησης το 20%. Ως εκ τούτου, από τα 60.885,83 τ.μ. δομούνται τα 56.500 τ.μ. (41.500 τ.μ. αφορούν τα ξενοδοχεία και τα 15.000 τ.μ. τις κατοικίες).

 Όσον αφορά τις βίλες θα χτιστούν στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, στον ευρύτερο χώρο που καταλαμβάνει σήμερα το «Aφροδίτη» και θα εκτείνονονται μέχρι το νοτιοδυτικό μέτωπο στο οποίο βρίσκονται τα κρημνώδη τμήματα της ακτογραμμής. Θα κατασκευαστούν δε, σε 13 θέσεις με μέγιστο ύψος 7,5 μέτρα, και το πολύ σε δύο επίπεδα ανά μονάδα, καταλαμβάνοντας 15.000 τ.μ. (κάλυψη 8.000 τ.μ.).
 
Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Και ενώ οι επενδύσεις στο συγκρότημα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα, εντούτοις μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους. 

Και αυτό γιατί όπως τους διεμηνύθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη, δουλειά θα έχουν μέχρι και τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του συκροτήματος. 

Από εκεί και πέρα ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει. Αν δηλαδή θα βγουν σε διαθεσιμότητα ή θα απολυθούν. 

Οι ίδιοι, μιλώντας στο insider.gr μας τόνισαν ότι «κανείς δεν μας έχει ενημερώσει αν από το φθινόπωρο θα έχουμε την δουλειά μας». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.