Η easyJet αναμένει αύξηση των ζημιών στο α' εξάμηνο - Απώλειες ως 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η easyJet αναμένει αύξηση των ζημιών στο α' εξάμηνο - Απώλειες ως 8% για τη μετοχή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η βρετανική low cost αεροπορική προειδοποίησε για υψηλότερες ζημιές το α' εξάμηνο καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ράλι των τιμών στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν στις συναλλαγές της Πέμπτης οι μετοχές της easyJet, καθώς η βρετανική low cost αεροπορική προειδοποίησε για υψηλότερες ζημιές το α' εξάμηνο καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ράλι των τιμών στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της easyJet στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 2,30%, ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα έφτασε να χάνει ως και 8%, καθώς η αεροπορική αναμένει ζημιές προ φόρων μεταξύ 540 εκατ. με 560 εκατ. λίρες (733,3 εκατ. - 760,5 εκατ. δολάρια) για το α' εξάμηνο του έτους, από ζημιές 394 εκατ. λίρες ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι επιβαρύνθηκε με περίπου 25 εκατ. λίρες (34 εκατ. δολάρια) σε επιπλέον κόστος καυσίμων από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν και αναμένει ότι το κόστος των αεροπορικών εταιρειών θα παραμείνει συνδεδεμένο με τις ασταθείς τιμές καυσίμων τους επόμενους μήνες.

Ο πόλεμος του Ιράν έχει οδηγήσει τα καύσιμα για τις αεροπορικές μέχρι και τα 200 δολάρια/βαρέλι τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αεροπορική βιομηχανία και αναγκάζοντας τις εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές τους και να επανεξετάσουν τις προβλέψεις τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Β. Μαρινάκης: «Καλύτερα να πληρώνουμε διόδια στα Στενά του Ορμούζ από το να κλείσουν»

Μεσογειακή διατροφή: Μύθος, πολυτέλεια ή χαμένη συνήθεια το 2026;

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις - Ποιοι και πώς θα λάβουν την ενίσχυση τον Σεπτέμβριο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider