Ανεπηρέαστη η αξιολόγηση της Εθνικής από το deal για Finansbank

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανεπηρέαστη η αξιολόγηση της Εθνικής από το deal για Finansbank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αμετάβλητη στο καθεστώς της επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default - SD) διατηρεί την αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor's, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την πώληση της Finansbank στους Καταριανούς.

Όπως επισημαίνει ο οίκος S&P, η αξιολόγηση της Εθνικής δεν μεταβάλλεται καθώς δεν είναι άμεσος ο αντίκτυπος από την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ.

Όπως προσθέτει, η πώληση της Finansbank θα έχει θετικό, αλλά περιορισμένο αντίκτυπο στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Εθνικής. Οι δείκτες θα αυξηθούν, αλλά ήπια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 95% αλλά με «κλειστό συμβόλαιο» 5 χρόνων και 3 έτη παγωμένα ενοίκια

Γαλάζια δίχτυα προς το 42% - Η ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ ανοίγει ορέξεις - Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ

Εφορία: Μαζικές κλήσεις και emails σε φορολογούμενους με εκκρεμότητες - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Φόρτωση BOLM...
reader insider