Reuters: Πρόστιμο 1 εκατ. δολάρια στην Morgan Stanley από την Ελβετία λόγω Τσοχατζόπολου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Reuters: Πρόστιμο 1 εκατ. δολάρια στην Morgan Stanley από την Ελβετία λόγω Τσοχατζόπολου
Η Morgan Stanley (Switzerland) GmbH είχε ενημερώσει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ότι θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αντιταχθεί στο ένταλμα επιβολής ποινής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. δολαρίων επέβαλε ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας στις δραστηριότητες της Morgan Stanley στην χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, επειδή δεν προέβη στις δέουσες αποτρεπτικές ενέργειες σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος του 2010 που συνδέεται με τον πρώην υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η προηγούμενη οντότητα της Morgan Stanley, η Bank Morgan Stanley Ελβετίας, ήταν υπεύθυνη για την αποτυχία να εμποδίσει τον σύμβουλο να ξεπλύνει περιουσιακά στοιχεία που προήλθαν από πράξεις δωροδοκίας στην Ελλάδα.

Η υπόθεση αφορούσε τον εκλιπόντα, πρώην υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα χρήματος από ελληνικό δικαστήριο το 2013. Τα έξοδα της διαδικασίας βάρυναν επίσης στη Morgan Stanley, ενώ οι ελβετικές αρχές πρόσθεσαν ότι συνεργάστηκε με τους εισαγγελείς.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Morgan Stanley Ελβετίας είχε ενημερώσει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ότι θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αντιταχθεί στην απόφαση επιβολής προστίμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider