Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων: Απέρριψε την έγκριση ασφάλειας του ΟΣΕ για συγκεκριμένες γραμμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων: Απέρριψε την έγκριση ασφάλειας του ΟΣΕ για συγκεκριμένες γραμμές
Η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ενημερώνει ότι αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης επικαιροποίησης της Έγκρισης Ασφάλειας του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ως προς συγκεκριμένα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής, τα οποία έχουν υποστεί καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα DANIEL και ELIAS.

Η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ενημερώνει ότι αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης επικαιροποίησης της Έγκρισης Ασφάλειας του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ως προς συγκεκριμένα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής, τα οποία έχουν υποστεί καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα DANIEL και ELIAS.

Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στην απόφαση της Ολομέλειας στα σιδηροδρομικά τμήματα που επλήγησαν από τις δύο θεομηνίες, υπήρξαν ουσιώδεις μεταβολές λόγω των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν στα υποσυστήματα υποδομής, του παρατρόχιου ελέγχου-χειρισμού και της σηματοδότησης, αναφέρει η ΕΡΤ.

Τα αφαιρούμενα τμήματα της σιδηροδρομικής υποδομής από την έγκριση ασφάλειας του ΟΣΕ

Συγκεκριμένα τα ανενεργά τμήματα τα οποία η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποφάσισε να αφαιρεθούν από την επικαιροποιημένη έγκριση ασφαλείας του Διαχειριστή Υποδομής είναι τα εξής:

Τα πληγέντα τμήματα από τις θεομηνίες DANIEL και ELIAS της σιδηροδρομικής υποδομής

  • «Λάρισα – Βόλος»,
  • «Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα»
  • και του κλάδου ανόδου «Άγιος Στέφανος Ξ. – Δομοκός – Παλαιοφάρσαλος – Μεζούρλος»

Το τμήμα της σιδηροδρομικής υποδομής «Έδεσσα – Φλώρινα», το οποίο είναι ανενεργό λόγω προβλημάτων επικοινωνίας

Υποβολή σχεδίου δράσης

Τέλος, στην απόφαση της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων υπογραμμίζεται, ότι στο πληγέν τμήμα «Άγιος Στέφανος Ξ. – Δομοκός – Παλαιοφάρσαλος – Μεζούρλος» στο οποίο η κυκλοφορία πραγματοποιείται σε μονή γραμμή (καθόδου), ενώ η γραμμή ανόδου δεν λειτουργεί, απαιτείται η υποβολή αναλυτικού σχεδίου δράσης από τον Διαχειριστή Υποδομής προς της ΡΑΣ.

Σ΄αυτό το σχέδιο δράσης θα καταγράφονται αναλυτικά και θα τεκμηριώνονται, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΕ 1078/2012, τα υφιστάμενα και τυχόν απαιτούμενα επιπλέον μέτρα που λαμβάνει ο Διαχειριστής Υποδομής, για την ασφαλή λειτουργία της κυκλοφορίας στο εν λόγω τμήμα υποδομής, έως την οριστική αποκατάσταση της υποδομής και στους δύο κλάδους όπως επίσης και τη λειτουργία της σηματοδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Σημαντική πρόοδος στο έργο σύνδεσης της Λευκάδας με το τμήμα Άκτιο – Δυτικός Άξονας

Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ - Λάθος της Ισπανίας η μείωση του ΦΠΑ

Έκθεση ΔΝΤ: Πώς φορολογείται η τεχνητή νοημοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider