H Alibaba «ψάχνει» 5 δισ. δολάρια; Πτώση 2% για την μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Alibaba «ψάχνει» 5 δισ. δολάρια; Πτώση 2% για την μετοχή της
Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετατρέψιμων ομολόγων για να συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της Alibaba που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε πάνω από 5% την Πέμπτη μετά από δημοσίευμα ότι ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετατρέψιμων ομολόγων για να συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα ταμπλό το μεσημέρι της Πέμπτης ώρα Ελλάδος, η μετοχή της διολισθαίνει 2% μετά το άρθρο του Bloomberg, που ισχυρίζεται πως η δημοπρασία των ομολόγων θα μπορούσε να λάβει χώρα εντός της εβδομάδας.

Από την πλευρά της, το αντίπαλον δέος της Alibaba, η JD προέβη σε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία με προσφορά μετατρέψιμων ομολογιών ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διάρκειας πέντε ετών με επιτόκιο 0,25%.

Η Alibaba αντιμετώπισε ένα θυελλώδες 2023 που περιλάμβανε μια εκτεταμένη αναθεώρηση της εταιρικής δομής, που κορυφώθηκε με πτώση 86% στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές στο πλευρό της, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι ενίσχυε το μέγεθος του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vero Italiano: Ένα γαστρονομικό event από τη Fine Being

Ο Τραμπ λέει πως ο Πούτιν θα απελευθερώσει για χάρη του δημοσιογράφο της WS Journal - Διαψεύδει το Κρεμλίνο

Visa: Νέο εργαλείο καταπολέμησης επιθέσεων σε λογαριασμούς με χρήση Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider