Boeing: «Πλήγμα» στα κέρδη μετά τα ατυχήματα - Επιβράδυνση παραγωγής με έμφαση στην ποιότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: «Πλήγμα» στα κέρδη μετά τα ατυχήματα - Επιβράδυνση παραγωγής με έμφαση στην ποιότητα
Σημαντική μείωση στα κέρδη της, περισσότερο από το αναμενόμενο αναμένει η Boeing σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, Brian West. Μετά από μία σειρά συμβάντων, η εταιρεία έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην ποιότητα των υπηρεσιών της.

Σημαντική μείωση στα κέρδη της, περισσότερο από το αναμενόμενο αναμένει η Boeing σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, Μπράιαν Γουέστ, καθώς μετά από μία σειρά ατυχημάτων, η εταιρεία έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην ποιότητα των υπηρεσιών της, όπως έσπευσε να συμπληρώσει.

«Για χρόνια είχαμε ως προτεραιότητα την ποσότητα των αεροπλάνων στα εργοστάσια μας αντί της ποιότητάς τους και αυτό πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Η αεροπορική έχει προηγουμένως ανακοινώσει ότι μειώνει την παραγωγή των Boeing 737 σε κάτω από 38 το μήνα ενώ ο Γουέστ αναμένει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας για το πότε θα μπορέσει να αρχίσει να επανέρχεται στους προηγούμενους ρυθμούς της.

Σε συνέδριο της Bank of America, ανέφερε ότι οι ελάττωση των παραδόσεων αεροσκαφών, δημιουργούν ένα «χτύπημα» 4 - 4,5 δισ. δολ. για το τρέχον τρίμηνο, τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν καλυφθεί μέχρι τέλος του έτους. Η μετοχή της Boeing ενισχύεται 0,67% στις 182.97 μονάδες, αν και φέτος η έχει κάνει «βουτιά» 31%.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Ιανουάριο όταν ένας πίνακας ατράκτου εκτοξεύθηκε από ένα τζετ 737 Max της Alaska Airlines, η τεράστια αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών έχει δεχθεί έντονες πιέσεις. Μετά το γεγονός διέταξε τις αεροπορικές να ελέγξουν τις θέσεις πιλοτηρίου του 787 μετά από ξαφνική πτώση που οδήγησε σε πολλαπλούς τραυματισμούς επιβατών.

Φωτογραφία: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Infinity αποκτά την 19η άδεια διαδικτυακών παιγνίων στην χώρα μας – Νέα αίτηση 

ΣΟΛ Crowe: O στρατηγικός συνεργάτης του σύγχρονου επιχειρείν

Ο Λευκός Οίκος ενισχύει την Intel με σχεδόν 20 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider