Αυξάνει πωλήσεις και μερίδια αγοράς η realme - H νέα σειρά realme 12 Pro 5G

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει πωλήσεις και μερίδια αγοράς η realme - H νέα σειρά realme 12 Pro 5G
Οι στόχοι για την ελληνική αγορά, τα νέα μοντέλα που έρχονται και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας σειράς

Την αύξηση του μεριδίου αγοράς της αλλά και την άνοδο των πωλήσεων της σηματοδότησε το 2023 για την realme, με την εταιρεία να κατακτά, σύμφωνα με τα στελέχη της, τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας στην χώρα. Ο πήχης για την συνέχεια μπαίνει ακόμα υψηλότερα με την εταιρεία να φιλοδοξεί να αυξήσει το μερίδιό της στο 8%, από 5% που είναι σήμερα, μέσα στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Dusan Tomasevic, επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας για τα Βαλκάνια σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κινεζική εταιρεία που στρέφεται στους νέους με στόχο «να φέρει ξεκάθαρα και απτά οφέλη στη ζωή τους», φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας, μέσα από τις νέες συσκευές που θα παρουσιάσει. Μέχρι σήμερα άλλωστε, και παρά την σχετικά σύντομη παρουσία της στην εγχώρια αγορά smartphones εν συγκρίσει με άλλους κατασκευαστές, έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τετράδα των προτιμητέων από τους Έλληνες brand έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Η χώρα μας δε είναι η πρώτη σε μερίδιο αγοράς σε Βαλκάνια και Τσεχία.

H ενίσχυση των μεριδίων της, θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει και στην Ελλάδα, με τους επικεφαλής της να επισημαίνουν ότι πέρα από τα δύο μοντέλα της σειράς realme 12 Pro 5G, realme 12 Pro+ 5G και realme 12 Pro 5G, η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να φέρει και νέα σειρά φθηνών κινητών μέχρι 200 ευρώ. Ωστόσο τρέφει προσδοκίες και για την υψηλότερη κατηγορία συσκευών καθώς οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια φαίνονται πιο απαιτητικοί από τις συσκευές τους και παράλληλα διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα για ένα ανώτερο σε χαρακτηριστικά κινητό.

Στις παγκόσμιες βλέψεις της realme περιλαμβάνεται η κατάκτηση της 5ης θέσης από άποψη πωλήσεων συσκευών γεγονός που θα τροφοδοτηθεί και από τις καινοτομίες που θα ενσωματώνουν τα νέα mainstream μοντέλα της. Για το σκοπό αυτό μάλιστα η realme προχωρά σε αύξηση των επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη κατά 470%. «Αυτή η στρατηγική στροφή δεν αντικατοπτρίζει μόνο τις φιλοδοξίες της realme για ανάπτυξη, αλλά ενισχύει και την αφοσίωσή της στο να διαμορφώσει το μέλλον της mobile τεχνολογίας, ώστε να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές» είπε ο Dusan Tomasevic.

Υπενθυμίζεται ότι η Realme ιδρύθηκε από τον Sky Li το 2018 και αναδείχθηκε γρήγορα σε μία από τις 5 κορυφαίες μάρκες smartphones σε 30 αγορές παγκοσμίως μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η εταιρεία έχει επεκτείνει την παρουσία της σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, συγκεντρώνοντας έτσι μια παγκόσμια βάση χρηστών που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια.

H νέα σειρά realme 12 Pro 5G

Όσο για τη νέα σειρά συκευών επισημάνθηκε ότι αποτελεί ένα επαναστατικό βήμα στον κλάδο των smartphone, καθώς παρουσιάζει ένα «premium προϊόν σε προσιτή τιμή».

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών περιλαμβάνονται η ισχυρότερη κάμερα τηλεφακού περισκοπίου στην κατηγορία της και κατάλληλη για νυχτερινές λήψεις. Ο ισχυρός περισκοπικός φακός, ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν μόνο για κορυφαία μοντέλα προσφέρει οπτικό ζουμ 3X, ζουμ εντός αισθητήρα 6X και εστιακό μήκος ισοδύναμο με 71mm. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτού του καινοτόμου χαρακτηριστικού είναι ο αισθητήρας OV64B Omnivision 1/2" σε συνδυασμό με μια εκπληκτική ανάλυση 64MP, που εξασφαλίζει ευκρινείς, λεπτομερείς εικόνες με έλεγχο του θορύβου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε λήψεις με ζουμ. «Αυτή η κορυφαία απόδοση τοποθετεί σταθερά το realme 12 Pro+ 5G δίπλα, και ακόμη και πάνω, από κορυφαία μοντέλα όπως το iPhone 15 Pro και το Xiaomi 13 Ultra» επισημαίνει η εταιρεία.

Σε συνεργασία με την Qualcomm, η realme παρουσιάζει τον κορυφαίο αλγόριθμο στον τομέα RAW, με απαράμιλλες δυνατότητες απεικόνισης, εγκαινιάζοντας την δυνατότητα για μια νέας γενιάς φωτογραφική εμπειρία. Αυτή η καινοτομία εξασφαλίζει ακεραιότητα δεδομένων χωρίς απώλειες, ακριβή φωτισμό και λεπτομέρειες σκιάσεων, παράλληλα με κορυφαία ευκρίνεια και δυναμικό εύρος. Και τα δύο μοντέλα, realme 12 Pro+ 5G και realme 12 Pro, τροφοδοτούνται από υπερσύγχρονα τσιπ επεξεργασίας 4nm.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην εμφάνιση, αφού ο σχεδιασμός φέρει την σφραγίδα του Ollivier Savéo, διάσημου για τις συνεργασίες του με επώνυμες ελβετικές μάρκες ρολογιών όπως Rolex, Roger Dolby, Piaget, Breitling και Quinting. Η χρυσή ριγέ στεφάνη, που έχει κατασκευαστεί με meticulous λεπτομέρεια με 300 τριγωνικές αυλακώσεις, αντικατοπτρίζει τους περίπλοκους σχεδιασμούς των κορυφαίων ρολογιών, προσφέροντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι φωτός. Ενώ το γυαλισμένο καντράν, που διαθέτει 500 μοτίβα διαβάθμισης, μιμείται τη δυναμική φωτεινότητα των κλασικών πολυτελών ρολογιών. Η σειρά 12 Pro 5G ξεχωρίζει περαιτέρω με το βραχιολάκι 3D Jubilee. Ντυμένες με κορυφαίο δέρμα Vegan, οι συσκευές αυτές ισορροπούν ανάμεσα στην κομψότητα και την ανθεκτικότητα, όντας 30% πιο μαλακές από τις προηγούμενες εκδόσεις και ανθεκτικές σε διάφορους λεκέδες. Η ανθεκτικότητα των συσκευών στο design τους, ενισχύεται από συγκεκριμένα υλικά τα οποία προσφέρουν αντοχή σε σκόνη και νερό λόγω του IP65.

Όσο για την τιμή του realme 12 Pro+ 5G/ 515GB θα ξεκινάει από 569ευρώ και το 12 Pro /256 GB, θα είναι στα 469 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

realme: Τα κινητά με τις ανεπανάληπτες δυνατότητες στις πιο ανταγωνιστικές τιμές λόγω Black Friday

MWC2024:«Αποκαλυπτήρια» για το έξυπνο δαχτυλίδι της Samsung

Το Gemini της Google θα είναι η AI των iPhone; Άνοδος 4,6% για Alphabet

gazzetta
gazzetta reader insider insider