ΚΑΠΕ: Πρόγραμμα ενίσχυσης των καινοτομιών ηλιακής ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΑΠΕ: Πρόγραμμα ενίσχυσης των καινοτομιών ηλιακής ενέργειας
Το SolarHub EU Project, στο οποίο συμμετέχει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ανακοινώνει το SolarHub Acceleration Program, ένα πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις και start-ups, επιχειρηματίες και ερευνητικές ομάδες που εργάζονται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Το SolarHub EU Project, στο οποίο συμμετέχει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ανακοινώνει το SolarHub Acceleration Program, ένα πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις και start-ups, επιχειρηματίες και ερευνητικές ομάδες που εργάζονται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Το πρόγραμμα διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2024 και αφορά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ιδεών και ένταξης στην αγορά καινοτομιών σχετικών με την ηλιακή ενέργεια.

Στόχος του προγράμματος είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της έρευνας και της αγοράς, και να παράσχει τεχνική υποστήριξη, καθοδήγηση, πρόσβαση σε υποδομές έρευνας και καινοτομίας, εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να επιταχύνουν την είσοδο της καινοτόμου ιδέας τους στην αγορά.

Το πρόγραμμα προσφέρει, δωρεάν, στους συμμετέχοντες τα ακόλουθα:

  • Παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την επιχειρηματικότητα και καθοδήγηση από ειδικούς,
  • Συμμετοχή σε εξειδικευμένα workshops για την ολοκλήρωση και τελειοποίηση της ιδέας τους,
  • Ευκαιρίες δικτύωσης με επαγγελματίες του κλάδου και πιθανούς συνεργάτες,
  • Υποστήριξη για την αναζήτηση ευκαιριών χρηματοδότησης και
  • Πρόσβαση σε προκαταρκτικά σχέδια αντίστοιχων ιδεών ώστε να επιταχύνει την δημιουργική διαδικασία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα μοναδικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη νέων λύσεων ηλιακής ενέργειας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Απριλίου 2024.

Το έργο SolarHub - «A Greek-Turkish Solar Energy Excellence Hub to Advance European Green Deal» («Eλληνοτουρκικός Κόμβος Αριστείας Τεχνολογιών Ηλιακής Ενέργειας για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας»), χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πλαίσιο Horizon Europe (HORIZON), έχει ως στόχο να ενισχύσει τις διασυνδέσεις μεταξύ 5 ελληνικών και τουρκικών περιοχών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και να τις επεκτείνει σε ένα διασυνοριακό κόμβο αριστείας ηλιακής τεχνολογίας, με έμφαση στις γεωργικές εφαρμογές. Στο έργο συμμετέχουν 21 εταίροι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Γερμανία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΜ: Αναληθές δημοσίευμα για εμπορία οργάνων στην Ελλάδα

Η AVIN βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην αθλητική διαδρομή του Στέφανου Ντούσκου

Η Moody's που έρχεται και τα μηνύματα που στέλνουν οι οίκοι αξιολόγησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider