Το τεράστιο ποσό που έχαναν ανά λεπτό Facebook και Instagram από το χθεσινό μπλάκαουτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το τεράστιο ποσό που έχαναν ανά λεπτό Facebook και Instagram από το χθεσινό μπλάκαουτ
Το χθεσινό πρόβλημα στα διάσημα social media αναμένεται να κοστίσει στο Meta του Mark Zuckerberg ένα εντυπωσιακό ποσό κάθε λεπτό.

Βαρύ θα είναι το οικονομικό πλήγμα για τον Mark Zuckerberg από το μπλάκαουτ το απόγευμα της Τρίτης όπου οι δημοφιλείς πλατφόρμες της Μeta, το Facebook, το Instagram και το Messenger κατέρρευσαν, με τους χρήστες να μην έχουν καν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, ενώ επίσης αναφέρθηκε πως υπήρξε πρόβλημα και εσωτερικά στη λειτουργία των συστημάτων της εταιρείας.

Το χθεσινό πρόβλημα αναμένεται να κοστίσει στην Meta του Zuckerberg ένα εντυπωσιακό ποσό κάθε λεπτό.

Όπως αναφέρει το indy100, το Facebook, το Instagram και το WhatsApp κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2021. Εκείνη την εποχή, ο YouTuber και podcaster Chris Williamson έκανε την ακόλουθη ερώτηση σχετικά με τα κέρδη της πλατφόρμας: «Μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα χρήματα θα χάνει το Facebook ανά λεπτό ενώ όλα τα sites του είναι εκτός λειτουργίας;»

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο λογαριασμός Twitter @whatdope έκανε την παρακάτω εκτίμηση:

«Τα έσοδα από διαφημίσεις του περασμένου έτους (για τους ιστότοπους του Facebook) ήταν 84,2 δισ. δολάρια. Έτσι, για κάθε λεπτό που πέφτει, χάνουν περίπου 160.000 δολάρια. Ή, 2.670 δολάρια ανά δευτερόλεπτο».

To Fortune εκτίμησε επίσης ότι, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει στο διαδίκτυο, το Facebook θα είχε χάσει περίπου 99,75 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ο ιστότοπος βασίστηκε στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του Facebook, τα οποία σημείωσαν έσοδα 29,08 δισ. δολαρίων σε μια περίοδο 91 ημερών. Αυτό μεταφράζεται σε 319,6 εκατ. δολάρια την ημέρα ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα. Το Facebook παρουσίασε επίσης μια σημαντική διακοπή 14 ωρών το 2019 που κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με μια μελέτη της Gartner το 2014, το «μέσο κόστος διακοπής λειτουργίας είναι 5.600 δολάρια ανά λεπτό».

Σχετικά με το χθεσινό πρόβλημα, το Downdetector, μια υπηρεσία που παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, εμφάνισε πάνω από 150.000 αναφορές αποτυχίας του Facebook, ενώ άλλες 26.000 αναφορές αφορούσαν το Instagram.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger - Το ειρωνικό σχόλιο Μασκ

Ελ. Βενιζέλος: Οι προσδοκίες για το 2024, η έμφαση στην Ασία και η επέκταση για 33 εκατ. επιβάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider