Walt Disney και Reliance Industries δημιουργούν τον νέο κολοσσό του streamimg με αξία 8,5 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walt Disney και Reliance Industries δημιουργούν τον νέο κολοσσό του streamimg με αξία 8,5 δισ.
Την συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά του streaming στην Ινδία αλλά και των τηλεοπτικών περιουσιακών τους στοιχείων στην χώρα της Ασίας ανακοίνωσαν η Walt Disney και η Reliance Industries.

Την συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά του streaming στην Ινδία αλλά και των τηλεοπτικών περιουσιακών τους στοιχείων στην χώρα της Ασίας ανακοίνωσαν η Walt Disney και η Reliance Industries.

Η νεοσύστατη κοινοπραξία θα προέλθει από την συγχώνευση των δικτύων Star India και Viacom18 και εκτιμάται πως θα αποτιμάται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν κολοσσό στον χώρο της ψυχαγωγίας που θα ξεπερνά κατά πολύ τους ανταγωνιστές του στο πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη.

Το εγχείρημα υπολογίζεται πως θα έχει πάνω από 750 εκατ. θεατές στην μεγαλύτερη αγορά streaming στον πλανήτη, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2024 ή το πρώτο τρίμηνο του 2025, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι δύο εταιρείες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Reliance θα επενδύσει 115 δισ. ρουπίες στην κοινοπραξία, ενώ από την πλευρά της η Disney θα προσφέρει άδειες για περιεχόμενο στην κοινοπραξία και επίσης είναι πιθανό να διαθέσει και κάποια επιπλέον περιουσιακά της στοιχεία. Η κοινοπραξία θα έχει επίσης τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διανομή ταινιών της Disney στην Ινδία.

Πρόεδρος της κοινοπραξίας θα είναι η Nita Ambani, σύζυγος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας Mukesh Ambani, ενώ καθήκοντα αντιπροέδρου θα αναλάβει ο Uday Shankar, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Viacom18.

«Η Ινδία είναι η πολυπληθέστερη αγορά στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που θα προσφέρει αυτή η κοινοπραξία για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, Bob Iger.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έπιασε τα 60.000 δολάρια το bitcoin για πρώτη φορά από τον Νοέμβρη του 2021

Πόση περιουσία χρειάζεστε για να μπείτε στο πλουσιότερο 1% του κόσμου

Βιβλίο της πρώτης έκδοσης της σειράς Χάρι Πότερ πωλήθηκε 11.000 αγγλικές λίρες σε δημοπρασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider