Disney: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη και αναβάθμιση guidance - Επένδυση 1,5 δισ. δολ. στην Epic Games

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη και αναβάθμιση guidance - Επένδυση 1,5 δισ. δολ. στην Epic Games
Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε την Τετάρτη η Walt Disney. Ο γίγαντας των μέσων μαζικής ενημέρωσης μείωσε το κόστος, ενώ τα έσοδα παρέμειναν στάσιμα. 

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε την Τετάρτη η Walt Disney, με μείωση κόστους, ενώ τα έσοδά της παρέμειναν στάσιμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα μια επένδυση - μαμούθ ύψους 1,5 δισ. δολ.

Ο κολοσσός των ΜΜΕ συγκεκριμένα, ανακοίνωσε κέρδη 1,22 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 23,55 δισ. δολάρια ενώ μάλιστα αναθεώρησε επί τα βελτίω το guidance για το οικονομικό έτος 2024. Πλέον αναμένει περίπου 4,60 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, τουλάχιστον 20% υψηλότερα από το 2023. Παράλληλα, τόνισε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει ή να υπερβεί τον στόχο της για μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 7,5 δισ. δολ. μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Παράλληλα, «γλυκόπικρα» ήταν τα νέα για την Disney+, καθώς οι συνδρομητές της συρρικνώθηκαν κατά 1,3 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά λόγω των αυξήσεων των τιμών, υπήρξε αύξηση των μέσων εσόδων ανά χρήστη.

Eπίσης, θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα μερίδιο στην Epic Games, στο μεγαλύτερο στοίχημά της στον χώρο του gaming. Eιδικότερα, θα συνεργαστεί με το Fortnite για να δημιουργήσει νέα παιχνίδια και «ένα ψυχαγωγικό σύμπαν όπου οι καταναλωτές μπορούν να παίζουν, παρακολουθούν, ψωνίζουν και ασχολούνται με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar και άλλα», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο CΕΟ Μπομπ Άιγκερ.

«Η συναρπαστική νέα σχέση μας με την Epic Games θα συγκεντρώσει τα αγαπημένα brands και τα franchise της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite σε ένα νέο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας», πρόσθεσε και περιέγραψε την επένδυση ως το πιο σημαντικό βήμα στον τομέα του gaming. «Η Disney ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψαν στη δυνατότητα να φέρουν τον κόσμο τους μαζί με τον δικό μας στο Fortnite και χρησιμοποιούν την Unreal Engine σε όλο το χαρτοφυλάκιό τους», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Τιμ Σουίνι. «Τώρα συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να δημιουργήσουμε ένα ενδελεχές, ανοιχτό και διαδραστικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες Disney και Fortnite» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Η παρατεταμένη αβεβαιότητα για τα επιτόκια έριξε τους δείκτες

Reuters: Το επιτυχημένο ντεμπούτο του ΔΑΑ δίνει ώθηση στην πληγωμένη ευρωπαϊκή αγορά IPO

Χτίζει θετικό σερί ο χρυσός - Μικρή... «ανάσα» από την αποδυνάμωση του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider