Rolls-Royce: Υπερδιπλασιασμός κερδών το 2023 - Άλμα 8% για τη μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls-Royce: Υπερδιπλασιασμός κερδών το 2023 - Άλμα 8% για τη μετοχή της
Η Rolls-Royce ήταν η κορυφαία μετοχή στον βρετανικό FTSE 100 το 2023, με τον τίτλο της να εκτοξεύεται πάνω από 200%.

Εκτίναξη άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Rolls-Royce την Πέμπτη, αφού ο βρετανικός κολοσσός ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των κερδών του για το σύνολο του 2023 και εξέδωσε ισχυρό guidance για την τρέχουσα χρονιά.

Ειδικότερα, η επιχείρηση της Βρετανίας που κατασκευάζει κινητήρες τζετ για αεροσκάφη και ειδικά συστήματα για πλοία και υποβρύχια, ανακοίνωσε υποκείμενα λειτουργικά κέρδη 1,6 δισ. στερλίνες (2 δισ. δολ.) το 2023, σε σύγκριση με 652 εκατ. στερλίνες το 2022. Παράλληλα, κατεγράφη ρεκόρ ελεύθερων ταμειακών ροών ύψους 1,3 δισ. στερλινών, λόγω των ισχυρών λειτουργικών κερδών και της συνεχούς αύξησης του χαρτοφυλακίου μακροπρόθεσμων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών (LTSA), ενώ οι ζημίες της υποχώρησαν στα 2 δισ. στερλίνες από 3,3 δισ. στερλίνες στο τέλος του 2022.

«Ο μετασχηματισμός μας σημείωσε επιδόσεις ρεκόρ το 2023, με γνώμονα την βελτιστοποίηση, την αποδοτικότητα κόστους και την πρόοδο στις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες», δήλωσε ο CEO Τουφάν Εργκινμπίλγκιτς. «Αυτή η σταδιακή αλλαγή έχει επιτευχθεί σε όλα τα τμήματα μας, παρά το ασταθές περιβάλλον με την γεωπολιτική αβεβαιότητα, τις προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις πληθωριστικές πιέσεις» πρόσθεσε.

Επίσης, ο όμιλος προέβλεψε αύξηση των υποκείμενων λειτουργικών κερδών τουλάχιστον 6% το 2024, θέτοντας το ως ετήσιο στόχο την περιοχή των 1,7 δισ. έως 2 δισ., ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να φθάσουν μεταξύ των 1,7 δισ. και 1,9 δισ. Η Rolls-Royce ήταν η κορυφαία μετοχή στον βρετανικό FTSE 100 το 2023, με τον τίτλο της να εκτοξεύεται πάνω από 200% λόγω της αναβάθμισης τou outlook για φέτος και την θετική εκτίμηση πως τα κέρδη της θα μπορούσαν να τετραπλασιαστούν έως το 2027.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΒΕΠ: Επένδυση της Ελλάδας στο παρόν και το μέλλον το άνοιγμα της εμπορικής πύλης της Ευρώπης στην Ινδία

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη - 120 επιχειρήσεις με πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας

Κρεμλίνο: Τα υποτιμητικά σχόλια Μπάιντεν για Πούτιν εξευτελίζουν τις ίδιες τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider