Χρ. Βαλιανάτου: To flip.gr έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στις μεταχειρισμένες και τις καινούργιες ηλεκτρονικές συσκευές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Βαλιανάτου: To flip.gr έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στις μεταχειρισμένες και τις καινούργιες ηλεκτρονικές συσκευές
Τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν ανακατασκευασμένα ηλεκτρονικά είδη θέλει να αλλάξει η Flip, η startup εταιρεία που ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023.

Νέα ζωή στα smartphone και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές δίνει η Flip, η καινοτόμα startup εταιρεία που ξεκίνησε πρόσφατα την δραστηριοποίησή της και στη χώρα μας με στόχο, όπως δηλώνει η Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Country Manager της Flip Greece, να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει στην αγορά μεταξύ των μεταχειρισμένων - second hand και των πιστοποιημένων και πλήρως ελεγμένων ηλεκτρονικών συσκευών.

«Μέσα από το flip.gr, μπορεί κανείς να πουλήσει το παλιό του κινητό ή να αγοράσει ένα νέο refurbished κινητό ή tablet, συνδυάζοντάς το μάλιστα, αν επιθυμεί, με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν από ένα οποιοδήποτε marketplace μεταχειρισμένων συσκευών είναι η αξιοπιστία και η ευκολία στις συναλλαγές, καθώς επίσης και η μηδενική ταλαιπωρία για τους πωλητές ή τους αγοραστές», σημειώνει στο insider.gr η κυρία Βαλιανάτου.

Η αγορά των refurbished ηλεκτρονικών συσκευών επεκτείνεται ραγδαία και κυριαρχεί στον χώρο του λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών. «Η ζήτηση αυξάνεται όλο και περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι λόγοι είναι πολυάριθμοι και περιλαμβάνουν το σημαντικά χαμηλότερο κόστος, την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας refurbished συσκευές, τη διασφάλιση της ποιότητας αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση», αναφέρει ακόμη η Country Manager της Flip Greece.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κυρίας Βαλιανάτου στο insider.gr

Γιατί δημιουργήθηκε τo flip.gr; Ποια ανάγκη έρχεται να καλύψει;

Η Flip ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023 με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν ανακατασκευασμένα ηλεκτρονικά είδη. Είναι μια καινοτόμα start-up, που αγοράζει second hand smartphones & tablets και τα επαναφέρει στην αγορά σαν καινούργια, χαρίζοντας τους δεύτερη ζωή, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του refurbished και προσδίδοντας στις αγοραπωλησίες ποιότητα, ευκολία και ασφάλεια.

Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν το flip.gr και να βρουν πάνω από 200 μοντέλα refurbished smartphones και tablets μέσα από μία τεράστια ποικιλία από δημοφιλή brands. H Ελλάδα αποτελεί την τέταρτη χώρα δραστηριοποίησης της Flip, μετά τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του flip.gr να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει στην αγορά μεταξύ των μεταχειρισμένων - second hand και των πιστοποιημένων & πλήρως ελεγμένων ηλεκτρονικών συσκευών.

Τι υπηρεσίες διαθέτει; Τι διαφορετικό θα βρει κάποιος στο flip από ένα οποιοδήποτε marketplace μεταχειρισμένων;

Μέσα από το flip.gr, μπορεί κανείς να πουλήσει το παλιό του κινητό ή να αγοράσει ένα νέο refurbished κινητό ή tablet, συνδυάζοντάς το μάλιστα, αν επιθυμεί, με τα κατάλληλα αξεσουάρ! Τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν από ένα οποιοδήποτε marketplace μεταχειρισμένων συσκευών είναι η αξιοπιστία και η ευκολία στις συναλλαγές, καθώς επίσης και η μηδενική ταλαιπωρία για τους πωλητές ή τους αγοραστές.

Οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν πλέον για την πώληση των συσκευών τους, καθώς η Flip αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία για αυτούς. Η εταιρεία, με την ομάδα των εξειδικευμένων τεχνικών της, αναλαμβάνει την επισκευή των συσκευών - ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται - στο υπερσύγχρονο επισκευαστικό της κέντρο στη Ρουμανία, και την επανατοποθέτησή τους στην αγορά σε άριστη κατάσταση και σε υπέροχες συσκευασίες, επεκτείνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη διάρκεια ζωής τους! Οι πωλητές μπορούν να επιλέξουν τη μέθοδο της κανονικής ή της άμεσης πώλησης. Με την κανονική πώληση θα λάβουν τα χρήματά τους εύκολα, στον τραπεζικό τους λογαριασμό, μόλις πουληθεί η συσκευή τους ή το αργότερο σε 30 μέρες, ενώ με την άμεση πώληση θα λάβουν τα χρήματά τους γρήγορα σε μόλις 2-3 μέρες.

Αντίστοιχα, για τους αγοραστές, η εταιρεία έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στις μεταχειρισμένες και τις καινούργιες συσκευές. Όλα τα smartphones και tablets που πωλούνται στο flip.gr περνούν πρώτα από μια αυστηρή διαδικασία 67 τεχνικών ποιοτικών ελέγχων, λογισμικού και αισθητικής κατάστασης, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το κινητό που θα φτάσει στα χέρια του τελικού αγοραστή είναι σε άριστη κατάσταση. Το unique selling proposition του brand είναι το υψηλής ποιότητας service που παρέχεται από τους Flip experts, οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές - έως και 40% φθηνότερα από μία καινούργια συσκευή- τα 2 χρόνια εγγύηση που συνοδεύουν όλες τις συσκευές μας, η γρήγορη παράδοση, η ευκολία στην πληρωμή (έως και 60 δόσεις) και η δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος μέσα σε 30 μέρες, σε περίπτωση που κάποιος αλλάξει γνώμη.

Πώς έχετε δει μέχρι στιγμής την υποδοχή της υπηρεσίας από τον κόσμο; Ποια είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία;

Η αποδοχή από τον κόσμο είναι ήδη πολύ μεγάλη καθώς από τις πρώτες μέρες του λανσαρίσματος μας στην Ελλάδα, άρχισε να γίνεται εμφανές το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού να ανακαλύψει τι είναι το flip.gr και τι ακριβώς προσφέρει. Αυτό άλλωστε γίνεται εμφανές και από την πληθώρα θετικών κριτικών που λαμβάνουμε από τους Έλληνες καταναλωτές για τις υπηρεσίες μας, ένα δείγμα των οποίων μπορεί να βρει κάποιος στο site μας. Μάλιστα, οι περισσότεροι χρήστες αναφέρουν πως έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους και πως θα αγόραζαν ξανά και χωρίς δεύτερη σκέψη συσκευή από το flip.gr. Την ίδια αγάπη και εμπιστοσύνη λαμβάνουμε και στα social media όπου και εκεί οι χρήστες μοιράζονται με ενθουσιασμό τις προσωπικές τους εμπειρίες από την αλληλεπίδρασή τους με το Flip.

Η επέκταση της Flip στην Ελλάδα έχει αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης για την επιχείρηση. Το 2024, μάλιστα, αναμένουμε να δούμε σχεδόν διπλασιασμό της δραστηριότητάς μας, εκτός της Ρουμανίας, με το 85% περίπου της αύξησης των εσόδων να προέρχεται από όλες τις χώρες επέκτασης, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα. Η Flip, με την εδραίωση της παρουσίας της στις χώρες που έχει επεκταθεί, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δεσμεύεται να αναπτύξει μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, προσφέροντας στους πελάτες της μια εξαιρετική εμπειρία τόσο στην αγορά όσο και στην πώληση refurbished ηλεκτρονικών συσκευών.

Για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο marketing, στη βελτιστοποίηση του customer journey μέσα στην πλατφόρμα μας, στην ανάπτυξη της εξυπηρέτησης πελατών αλλά και του operational excellence, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε την καινοτόμο, προσωποποιημένη και full stuck εμπειρία Flip σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Επιπλέον, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε τον σημερινό καταναλωτή/ αγοραστή (shopper) γύρω από τη refurbished τεχνολογία και την κυκλική οικονομία, έννοιες που βλέπουμε ότι κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στη συνείδηση των καταναλωτών στην Ελλάδα.

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά refurbished κινητών;

Η αγορά των refurbished ηλεκτρονικών συσκευών επεκτείνεται ραγδαία και κυριαρχεί στον χώρο του λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών. Η ζήτηση αυξάνεται όλο και περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι λόγοι είναι πολυάριθμοι και περιλαμβάνουν το σημαντικά χαμηλότερο κόστος, την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας refurbished συσκευές, τη διασφάλιση της ποιότητας αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση. Σύμφωνα με στοιχεία του Statista, το 2022, το μέγεθος της αγοράς refurbished και μεταχειρισμένων κινητών ανήλθε σε περίπου 50,5 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να φτάσει περίπου τα 172 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2033, αυξανόμενο με CAGR 11,9%. Η αγορά των refurbished κινητών τηλεφώνων ανθίζει παγκοσμίως λόγω του ότι οι καταναλωτές αναζητούν οικονομικά προσιτές εναλλακτικές λύσεις, ενώ η επιθυμία τους για συχνές αλλαγές συσκευών είναι πολύ πιο έντονη λόγω της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας που εισάγει στην αγορά νέα μοντέλα. Ταυτόχρονα οι καταναλωτές είναι πλέον ενήμεροι για θέματα αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και ανακύκλωσης και αναζητούν τέτοιες λύσεις σε κάθε τους αγορά.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για πιο προσιτά, αλλά εξίσου υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά είδη, παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για επέκταση της αγοράς στον κλάδο των refurbished συσκευών. Η τάση των καταναλωτών προς οικονομικά αποδοτικές επιλογές και η τεχνολογική νοοτροπία τους δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την όλη την αγορά, πράγμα το οποίο αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Σε μια εποχή που μιλάμε για κυκλική οικονομία πόσο σημαντική είναι η επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών και για το περιβάλλον;

Στην εποχή που διανύουμε, η βιωσιμότητα του πλανήτη και η κυκλική οικονομία φαίνεται να είναι πλέον μονόδρομος για τις επιχειρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι τα οφέλη που προκύπτουν από την επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά για το περιβάλλον. Οι refurbished ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να είναι μέχρι και 10 φορές πιο βιώσιμες σε σχέση με τις καινούργιες, ενώ η επέκταση της ζωής των συσκευών τεχνολογίας κατά 2 χρόνια μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην περιβαλλοντική ισορροπία, έως και 50%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ηλεκτρονικές συσκευές περιέχουν αρκετά υλικά που είναι εξαντλούμενα αναλώσιμα και η παραγωγή τους απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Έτσι, όταν οι καταναλωτές επαναχρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, αντί να τις απορρίπτουν μετά τη χρήση τους, βοηθούν ουσιαστικά στη μείωση της ποσότητας των ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste) και της ρύπανσης, αλλά και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Συνολικά, η επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού προτύπου καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια; Θα επεκταθείτε και σε άλλες κατηγορίες refurbished;

Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Flip προσθέτοντας νέες κατηγορίες τεχνολογίας, βασιζόμενοι στα ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε δει από την ένταξη της κατηγορίας των Tablets και συγκεκριμένα των iPad. Έχουμε δει μια πολύ θετική ανταπόκριση από πελάτες σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, και μάλιστα, παρατηρούμε ότι 1 στους 3 πελάτες που αγοράζει tablet, έχει ήδη αγοράσει κάποιο smartphone από το flip.gr.

Σχεδιάζουμε, επίσης, να προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επιπλέον προγράμματα πληρωμής, ακόμα ταχύτερη παράδοση και εκτεταμένη εγγύηση και ασφάλιση των προϊόντων μας. Ο στόχος είναι να μειώσουμε σημαντικά τη διαφορά που υπάρχει στην αντίληψη των καταναλωτών σε σχέση με την αγορά ενός καινούργιου smartphone από ένα τοπικό κατάστημα και την αγορά ενός smartphone σαν καινούργιου από το Flip.gr και να δώσουμε με αυτό τον τρόπο νέα χροιά και ουσία στην έννοια της refurbished τεχνολογίας!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποια ευρωπαϊκή χώρα έχει το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα - Τι ρόλο παίζει σ' αυτό το ΑΙ

Golden Visa: Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη νέα ρύθμιση 

gazzetta
gazzetta reader insider insider