Instacart: Σχέδια για απολύσεις 250 υπαλλήλων στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Instacart: Σχέδια για απολύσεις 250 υπαλλήλων στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 12% σε εκτεταμένες συναλλαγές μετά την λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Απολύσεις για περίπου 250 υπαλλήλους της ανακοίνωσε η Instacart, δηλαδή περίπου το 7% της εταιρείας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης. Η είδηση ήρθε καθώς η εταιρεία παράδοσης ειδών μπακαλικής ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που έπεσαν περίπου στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 12% σε εκτεταμένες συναλλαγές μετά την λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Οι απολύσεις επικεντρώνονται εν μέρει στη μεσαία διοίκηση και στη δημιουργία μιας πιο επίπεδης οργανωτικής δομής, σύμφωνα με την Instacart, καθώς και στην επικέντρωση σε μεγαλύτερα projects, όπως οι διαφημιστικές προσπάθειες στο Roku, οι διαφημίσεις Google Ads και άλλα.

Τρία κορυφαία στελέχη αποχωρούν επίσης από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με την Instacart: Oι COO Asha Sharma, CTO Varouj Chitilian και ο JJ Zhuang. Η Instacart θα αναπληρώσει μόνο τον ρόλο του CTO.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα τετάρτου τριμήνου ύψους 803 εκατ. δολαρίων, περίπου στα ίδια επίπεδα με τα 804 εκατ. δολάρια που ανέμενε η Wall Street, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της LSEG, πρώην Refinitiv.

Τον Σεπτέμβριο, η Instacart εισήχθη στο χρηματιστήριο σε μία από τις πρώτες σημαντικές δημόσιες εγγραφές τεχνολογικών εταιρειών που χρηματοδοτούνται από Venture Capitals από τον Δεκέμβριο του 2021. Στο ενημερωτικό της δελτίο, η εταιρεία ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης στην πλατφόρμα και ότι αναμένεται να βασιστεί σε αυτά τα χαρακτηριστικά για να «οδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη της επιχείρησής μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hasbro: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις στο δ' τρίμηνο - «Βουτιά» 13% για τη μετοχή

Unesco: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ζημιές 3,5 δισ. δολαρίων σε μνημεία

Coca-Cola: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider