General Electric: Δυνατό κλείσιμο το 2023, υστερούν τα στοιχεία του α' τριμήνου 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Electric: Δυνατό κλείσιμο το 2023, υστερούν τα στοιχεία του α' τριμήνου 2024
Χαμηλότερα των προσδοκιών είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρέχον τρίμηνο η General Electric Co, επικαλούμενη τον αργό ρυθμό βελτιώσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στον αντίποδα τα κέρδη για το δ’ τρίμηνο του 2023, ξεπέρασε τις προβλέψεις, λόγω της ανόδου στην επιχείρηση των κινητήρων τζετ. 

Χαμηλότερα των προσδοκιών είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρέχον τρίμηνο η General Electric Co, επικαλούμενη τον αργό ρυθμό βελτιώσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στον αντίποδα, τα κέρδη για το δ’ τρίμηνο του 2023, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω της ανόδου στον τομέα των κινητήρων τζετ.

Η εταιρεία που έχει έδρα τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ανέφερε πως ενώ ο ρυθμός βελτίωσης των κερδών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η απόδοση στο πρώτο τρίμηνο «θα μοιάζει πολύ με το τέταρτο τρίμηνο». Η GE Vernova, η μονάδα ανανεώσιμων επιχειρήσεων της εταιρείας, δεν έχει καταφέρει να φέρει κέρδη τα τελευταία δύο χρόνια. Οι απώλειές της το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Υπάρχει μια μικρή υστέρηση μεταξύ της μετατροπής των παραγγελιών σε έσοδα», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της GE Rahul Ghai. «Και έτσι η βελτίωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι πιο επιβαρυμένη».

Συνολικά, η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένο κέρδος 60-65 σεντ ανά μετοχή το τρίμηνο έως τον Μάρτιο σε σύγκριση με 72 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG.

Ο τομέας αεροναυπηγικής της GE καταγράφει άνοδο μετά το δυνατό rebound που καταγράφει ο τουρισμός και τα ταξίδια. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συγκεκριμένη μονάδα της εταιρείας που φτιάχνει κινητήρες τζετ για Boeing και Airbus, αναμένεται να ανακοινώσει προσαρμοσμένα κέρδη 6 δισ. έως 6,5 δισ. το 2024 και πάνω από 5 δισ. δολάρια σε ταμειακά διαθέσιμα.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, η GE είδε τα καθαρά της κέρδη να μειώνονται στα 1,59 δισ. δολάρια, ή 1,45 δολ/μετοχή, από 2,10 δισ. ή 1,90 δολ/μετοχή στην ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Εξαιρουμένων όμως έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της GE αυξήθηκαν στα 1,03 δολ. από 66 σεντς, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη των αναλυτών στα 90 σεντς.

H μετοχή της εταιρείας υποχωρεί την Τρίτη κατά 0,34% στη Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Procter & Gamble: Ράλι 5% μετά την ανακοίνωση στοιχείων για το δεύτερο τρίμηνο

Johnson & Johnson: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Γαλλία: Πρόστιμο 32 εκατ. στην Amazon για το «υπερβολικό» σύστημα παρακολούθησης των εργαζομένων της

gazzetta
gazzetta reader insider insider