Ξενοκώστας: Ως το 2026 ο Όμιλος ΟΝΕΧ θα είναι ο μεγαλύτερος για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην Μεσόγειο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξενοκώστας: Ως το 2026 ο Όμιλος ΟΝΕΧ θα είναι ο μεγαλύτερος για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην Μεσόγειο
«Με 7 δεξαμενές θα γίνουμε οι πρώτοι της Μεσογείου, φιλοδοξώντας το 2026 ο Όμιλος ΟΝΕΧ να είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στην περιοχή» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας.

«Η πορεία των ναυπηγείων του Ομίλου, σε Σύρο και Ελευσίνα, είναι δεδομένη και ασταμάτητη. Η ΟΝΕΧ προχωρά τις διαδικασίες απόκτησης μιας δεξαμενής τύπου AFRAMAX στη Σύρο και μιας δεξαμενής τύπου SUEZMAX στην Ελευσίνα. Με 7 δεξαμενές θα γίνουμε οι πρώτοι της Μεσογείου, φιλοδοξώντας το 2026 ο Όμιλος ΟΝΕΧ να είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στην περιοχή».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων του Νεωρίου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ομίλου, μία από τις ξεχωριστές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η κλήρωση των 21.000 ευρώ, τα οποία ο κ. Ξενοκώστας προσέφερε σε τυχερούς εργαζόμενους των ναυπηγείων. Την ίδια ώρα γνωστοποιήθηκε πως στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Ομίλου ΟΝΕΧ και της ATTICA GROUP, οι εργαζόμενοι των δύο ναυπηγείων του ομίλου θα δικαιούνται έκπτωση 30% για τους ίδιους, τις οικογένειες και τα μεταφερόμενα αμάξια τους, σε κάθε τους ταξίδι.

Επιπλέον, στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Δήμητρης Μώτος, ο παλαιότερος εν ζωή εργαζόμενος στο ναυπηγείο, από το 1959 και λέγοντας έμπρακτα «ευχαριστώ», η διοίκηση του Νεωρίου αποφάσισε να δοθεί το όνομά του Δ. Μώτου στο μηχανουργείο του ναυπηγείου.

Παρόντες οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές του τόπου

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν φυσικά και εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας της Σύρου ήταν εκεί, πραγματοποιώντας και την τελετή αγιασμού. Ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, διακεκριμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, σύλλογοι και σωματεία. Οι Πρόεδροι, κ. Παπανικολάου και κ. Βουτσίνος, καθώς και μέλη των σωματείων εργαζόμενων Ελευσίνας και Σύρου δε θα μπορούσαν να λείπουν. Φυσικά, όλα τα τοπικά ΜΜΕ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν, καλύπτοντας λεπτομερώς τη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ με άνοδο επιβατικής κίνησης 14% το 2023 για τα αεροδρόμια

Υποδομές: Τι έρχεται σε Μετρό και Προαστιακό

Οι ναυτιλιακές ποντάρουν στην «οικονομία του υδρογόνου» – Στροφή στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider