Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως το 2023
Apple
Πρώτη σε πωλήσεις smartphones στον κόσμο είναι η Apple το 2023, παίρνοντας τη θέση της Samsung έπειτα από 12 χρόνια, με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 20%. 

Πρώτη σε πωλήσεις smartphones στον κόσμο είναι η Apple το 2023, παίρνοντας τη θέση της Samsung έπειτα από 12 χρόνια, με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 20%.

Σύμφωνα με έκθεση της International Data Corp., η Samsung ακολουθεί με μερίδιο 19,4% και ακολουθούν η Xiaomi, η Oppo και η Transsion.

Η αλλαγή στην κατάταξη έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονιά, όπου οι καταναλωτές επιβράδυναν τις αγορές νέων smartphones και να επέλεξαν φθηνότερες συσκευές λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων. Παράλληλα, μια πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, επηρέασε επίσης τις συνολικές πωλήσεις τηλεφώνων.

Η Apple και η Transsion, η οποία πουλάει τα κινητά Tecno, Infinix και itel, ήταν οι μόνες δυο εταιρείες από τις πέντε πρώτες που κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων πέρυσι, με την αγορά συνολικά να σημειώνει πτώση κατά 3,2% στα 1,17 δισ. συσκευές, φτάνοντας σε χαμηλό δεκαετίας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider