Mytilineos: Στα 45,2 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η Eurobank Equities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Στα 45,2 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η Eurobank Equities
Στα 45,2 ευρώ ανεβάζει η Eurobank Equities την τιμή - στόχο για την Mytilineos (από 40,3 ευρώ προηγουμένως) και upside ~20%.

Στα 45,2 ευρώ ανεβάζει η Eurobank Equities την τιμή - στόχο για την Mytilineos (από 40,3 ευρώ προηγουμένως) και upside ~20%, σύμφωνα με νέα έκθεσή της. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό report, η Eurobank Equities πλέον είναι στο group των αναλυτών που δίνουν στην εταιρεία τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, EUROXX, Optima και EDISON.

Για το 2023 ο αναλυτής της Eurobank προβλέπει EBITDA 982 εκατ. ευρώ, το οποίο προσεγγίζει τα 1,1 δισ. ευρώ το 2024 και ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ το 2025. Τέλος, σημειώνει τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της Mytilineos, η οποία παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (c.1.7x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο από το 2025 βαίνει μειούμενο), εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης.

Η Eurobank αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα 2.7 δισ. ευρώ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ. Η ειδοποιός διαφορά του μοντέλου της Mytilineos έναντι άλλων μεγάλων εταιρειών του κλάδου, είναι το γεγονός ότι παραθέτει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με χαμηλότερες ανάγκες CAPEX, σε αντίθεση με την μονόπλευρη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αργούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην εταιρεία, ενώ απαιτούν και σημαντικά κεφάλαια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη ανάπτυξη του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας. Ένα μοντέλο που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες έχουν ενστερνιστεί τελευταία (όπως οι: Orsted, EDPR, Iberdrola κλπ).

Για τη Eurobank, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επιλογή, καθώς προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές, είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες. Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα κυρίως των δυνατών συνεργειών μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, που επιτρέπουν στη Mytilineos να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Eurobank για μία ακόμα χρονιά διατηρεί τη Mytilineos στα top picks, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η μετοχή της Εταιρείας θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Κυμαινόμενο ή σταθερό τιμολόγιο; - Τι συμφέρει για υψηλές καταναλώσεις

«Κόντρα στο ρεύμα» των αναβαθμίσεων για τις ελληνικές τράπεζες η Mediobanca - Μειώνει τις τιμές στόχους σε Εθνική, Alpha Bank

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 20+1 ορόσημα της διπλής δόσης των 3,5 δισ. ευρώ – Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider