Μεγάλες εταιρείες τάνκερ σταμάτησαν τους πλόες προς την Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες εταιρείες τάνκερ σταμάτησαν τους πλόες προς την Ερυθρά Θάλασσα
Περίπου 7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων διέρχονται καθημερινά από την Ερυθρά Θάλασσα.

Αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τάνκερ του κόσμου διέκοψαν την Παρασκευή τους πλόες τους προς την Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των μαχητών Χούθι της Υεμένης.

Οι Hafnia, Torm και Stena Bulk επιβεβαίωσαν ότι διέκοψαν την κυκλοφορία προς την κρίσιμη για το διεθνές εμπόριο «πύλη», ύστερα από από την παραίνεση των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων, τον πολυεθνικό συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης δεξαμενόπλοιων στον κόσμο για προϊόντα πετρελαίου όπως η βενζίνη. Η Stena Bulk μεταφέρει επίσης αργό πετρέλαιο.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις και σε ευθυγράμμιση με τις συστάσεις των ειδικών, αποφασίσαμε να σταματήσουμε αμέσως όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς ή εντός της περιοχής της Ερυθράς Θάλασσας», δήλωσε στο CNBC η εκπρόσωπος της Hafnia, Sheena Williamson-Holt.

Ο πολυεθνικός συνασπισμός συμβούλεψε τα πλοία να αποφεύγουν τη διέλευση από το στενό Μπαμπ ελ-Μάντεμπ για «αρκετές ημέρες», σύμφωνα με δήλωση της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων.

«Η κατάσταση είναι ευμετάβλητη και τα πλοία θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποφύγουν την περιοχή. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στις 13 Ιανουαρίου», ανέφερε η ένωση δεξαμενόπλοιων.

Το στενό Μπαμπ αλ Μαντέμπ συνδέει τον Κόλπο του Άντεν με την Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου 7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων διέρχονται καθημερινά από την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την εταιρεία εμπορικών αναλύσεων Kpler.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Torm: Η εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι θα αποφεύγει την Ερυθρά Θάλασσα

Ανησυχία Μπάιντεν για τον αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider