Ρεκόρ πλοίων σε Σύρο και Ελευσίνα - 500 πλοία έχουν εισέλθει στις δεξαμενές της ONEX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πλοίων σε Σύρο και Ελευσίνα - 500 πλοία έχουν εισέλθει στις δεξαμενές της ONEX
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των πλοίων που εισέρχονται στις δεξαμενές των Ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ.

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των πλοίων που εισέρχονται στις δεξαμενές των Ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ. Μέχρι σήμερα 500 πλοία κάθε είδους, ελληνικής και ξένης ιδιοκτησίας, έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των επισκευαστικών εργασιών τους στα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, υπό τη διοίκηση του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies.

Συγκεκριμένα, τα πλοία που προχώρησαν σε επισκευές στα Ναυπηγεία Σύρου φτάνουν αισίως τα 438 από στιγμή που η επιχείρηση πέρασε στον Όμιλο του Πάνου Ξενοκώστα, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΝΕΧ. Αντίστοιχα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που μόλις πρόσφατα εγκαινιάστηκαν, έχουν επισκευαστεί ήδη 62 πλοία. Η πιο πρόσφατη έλευση στις δεξαμενές της είναι το Οlympic Glory, κατηγορίας Chemical Τanker. Το πλοίο είναι το 500οστό που εισέρχεται στις δεξαμενές του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies.

Το 83% των πλοίων που επισκευάστηκαν μέχρι σήμερα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες για ακόμα μια φορά εμπιστεύονται την εγχώρια Ναυπηγική Βιομηχανία και στηρίζουν στην πράξη την οικονομική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Σημειώνεται πως ο αριθμός των πλοίων που έχουν επισκευαστεί στα δύο Ναυπηγεία, αποτελεί ρεκόρ για τον κλάδο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την απαξίωση στην οποία βρισκόταν επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με το ενεργό επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου ΟΝΕΧ, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ φτάνοντας σε πλήρη δυναμική και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, θα υπάρχει δυνατότητα επισκευής μέχρι και 300 πλοίων ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πειρατεία σε εξέλιξη σε ελληνόκτητο tanker στα στενά του Ορμούζ - Έλληνας ναυτικός στο πλήρωμα

Κρίση στην Ερυθρά: Οι φόβοι για «παγίωση» των υψηλών ναύλων και οι καταγγελίες για κερδοσκοπία

gazzetta
gazzetta reader insider insider