Holland & Barrett: Συμπληρώνει έναν χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα και ανοίγει νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Holland & Barrett: Συμπληρώνει έναν χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα και ανοίγει νέα καταστήματα
Συνεχίζει να αποκτά δυναμική η τρίτη δραστηριότητα λιανικής του ομίλου Fourlis. Σε ποιες περιοχές άνοιξαν νέα καταστήματα και τι έπεται. Πώς ξεκίνησαν όλα πριν από έναν χρόνο. 

Με έξι φυσικά καταστήματα Holland & Barrett και ένα ηλεκτρονικό κανάλι υποδέχεται το 2024 ο όμιλος Fourlis, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η τρίτη δραστηριότητα λιανικής του ομίλου – μετά τα είδη σπιτιού και επίπλου (IKEA) και τα αθλητικά είδη (Intersport) – αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν την εκπνοή του 2023, ο όμιλος Fourlis προχώρησε στο άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων Holland & Barrett σε κομβικά σημεία της Αθήνας και δη σε Χαλάνδρι (Χαϊμαντά 19), Νέα Σμύρνη (Ομήρου 68), καθώς και ενός shop-in-shop μέσα στο υποκατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό (Λ. Βουλιαγμένης 43-45), το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Τα τρία πρώτα καταστήματα Holland & Barrett στην Ελλάδα έκαναν την εμφάνισή τους πριν από έναν χρόνο ακριβώς, επισφραγίζοντας τη στρατηγική συνεργασία του ομίλου Fourlis με τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον κλάδο υγείας και ευεξίας (health & wellness).

Ειδικότερα, τα πρώτα καταστήματα άνοιξαν στις αρχές του 2023 σε Κηφισιά (Κασσαβέτη 7), Γλυφάδα (Πλατεία Εσπερίδων 2), καθώς και στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens. Πέραν των έξι φυσικών καταστημάτων «τρέχει» ήδη και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα για την πανελλαδική κάλυψη. Το κάθε κατάστημα περιλαμβάνει ένα ευρύ portfolio προϊόντων ευεξίας -πλέον των 1.000 κωδικών- όπως βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, αθλητικά συμπληρώματα, εξειδικευμένη διατροφή, φυσικά και οργανικά καλλυντικά.

Στόχος τα 100 φυσικά καταστήματα

Σύμφωνα με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ομίλου Fourlis, στόχος είναι μια δυναμική επέκταση του δικτύου σε βάθος χρόνου στις αγορές της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, μέσω της ανάπτυξης περίπου 100 φυσικών καταστημάτων Holland & Barrett.

Η ανάπτυξη του δικτύου προβλέπεται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise), ενώ τα καταστήματα είναι μικρής έκτασης, αφού δεν ξεπερνούν τα 150 τμ. Όπως άλλωστε είχε αναφέρει πριν από μερικούς μήνες το insider.gr, για την επέκταση του δικτύου αναζητούνται ακίνητα σε όλη την Αθήνα.

Η συνεργασία με τη βρετανική αλυσίδα Holland & Barrett, η οποία ξεκίνησε επισήμως πριν από 12 μήνες, εξασφάλισε το εισιτήριο εισόδου του ομίλου Fourlis στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας, διεκδικώντας μερίδιο αγοράς από μια «πίτα» συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Η Holland & Barrett

Η Holland & Barrett ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1870 από τους Alfred Slapps Barrett και Major William Holland. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο με περισσότερα από 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η ομάδα πωλήσεων των καταστημάτων της Holland & Barrett, μέσω ενός εξειδικευμένου, έχει μεγάλη εξειδίκευση στις βιταμίνες και τα συμπληρώματα και παράγει τα περισσότερα προϊόντα στη Μεγάλη Βρετανία στο εργοστάσιο παραγωγής. Η πλειοψηφία δε των προϊόντων είναι κατάλληλα για χορτοφάγους (vegetarians), ενώ υπάρχουν ποικίλες επιλογές για vegans.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρίχνει αυλαία το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ

Ακτοπλοΐα: «Γρίφος» η χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου – Μελέτη ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας

Ελληνικό μοντέλο Φορέα Ακινήτων για τους ευάλωτους και στην Κύπρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider