Συμφωνία - «κλειδί» στην υγεία: Η AstraZeneca εξαγοράζει την Icosavax για 1,1 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία - «κλειδί» στην υγεία: Η AstraZeneca εξαγοράζει την Icosavax για 1,1 δισ. δολάρια
Η AstraZeneca εξαγοράζει τη αμερικανική Icosavax για 1,1 δισ.  δολάρια ώστε να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της μια κατασκευάστρια εταιρία που πρωτοπορεί στην παραγωγή καινοτόμων εμβολίων για ιούς του αναπνευστικού.

Η AstraZeneca εξαγοράζει τη αμερικανική Icosavax για 1,1 δισ. δολάρια ώστε να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της μια κατασκευάστρια εταιρία που πρωτοπορεί στην παραγωγή καινοτόμων εμβολίων για ιούς του αναπνευστικού.

Ο βρετανοσουηδικός φαρμακευτικός γίγαντας προσφέρει 15 δολάρια για κάθε μετοχή της Icosavax, ένα premium 43% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ένα δικαίωμα καταβολής έξτρα 5 δολαρίων ανά μετοχή, εάν τα πειραματικά προϊόντα φτάσουν σε ορισμένα ορόσημα πωλήσεων και εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Icosavax διαθέτει μια τεχνολογία σωματιδίων που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη εμβολίων κατά μολυσματικών ασθενειών. Ενώ αρχικά εστίαζε σε απειλητικές αναπνευστικές ασθένειες, το όραμά της πλέον αφορά την συνδυαστική παρασκευή εμβολίων για κάθε είδους αναπνευστική νόσο.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι αναμένει ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου 9% φέτος, όπως και των ανταγωνιστών της, για παράδειγμα των Νovartis και GSK.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ManpowerGroup: Το 82% των εργοδοτών δυσκολεύεται να βρει ταλέντα - Οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος

Renault: Πουλά μετοχές 765 εκατ. ευρώ από το μερίδιό της στη Nissan

Public - Vodafone: Εγκαίνια της νέας συνεργασίας από το Public Συντάγματος 

gazzetta
gazzetta reader insider insider