Woodside και Santos σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν γίγαντα πετρελαίου 52 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Woodside και Santos σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν γίγαντα πετρελαίου 52 δισ. δολαρίων
Η αυστραλιανή Woodside Energy και η Santos βρίσκονται σε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο κολοσσό πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 80 δισ. δολαρίων Αυστραλίας.

Οι αυστραλιανές Woodside Energy και Santos βρίσκονται σε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο κολοσσό πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 80 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (52 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Ο συνδυασμός των δύο μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο εταιρικό deal των τελευταίων πολλών ετών στην χώρα, καθώς η δραστηριότητα στον τομέα εξαγορών επιβραδύνθηκε εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων και της μεταβλητότητας στις αγορές.

Και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις απαλλαγής από τις εκπομπές αερίων αλλά και προκλήσεις στα εν εξελίξει έργα τους.

Η Woodside με έδρα το Περθ, η μεγαλύτερη από τις δύο, είπε ότι οι συνομιλίες με τη Santos είναι εμπιστευτικές και ημιτελείς και ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για μια συμφωνία.

«Η Woodside αξιολογεί συνεχώς μια σειρά ευκαιριών για τη δημιουργία και την παροχή αξίας στους μετόχους», ανέφερε σε δήλωσή της στο αυστραλιανό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάρτυ στην αγορά των tankers – Μεγαλώνει ο «στόλος φάντασμα» που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider