Intrakat: «Χτύπησε» υψηλό 13,5 ετών η μετοχή ενόψει deal με ΑΚΤΩΡ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: «Χτύπησε» υψηλό 13,5 ετών η μετοχή ενόψει deal με ΑΚΤΩΡ
Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ, η μετοχή της Intrakat ανέβηκε σε νέα πολυετή υψηλά. Οι κινήσεις στο ταμπλό και η εμπιστοσύνη της αγοράς σε » Εξάρχου, Μπάκο, Καϋμενάκη.

Μετά από μια περίοδο συσσώρευσης στην περιοχή των 3 ευρώ, όπου πάντως ήταν εμφανείς οι τοποθετήσεις της αγοράς και οι εντολές «στήριξης» όποτε υποχωρούσε προς χαμηλότερα επίπεδα, η μετοχή της Intrakat «σκαρφάλωσε» σε υψηλά 13,5 περίπου ετών, άνω των 3,3 ευρώ και πάνω από τα 531 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση. Πλέον, ο εισηγμένος κατασκευαστικός όμιλος έχει εκ νέου αποτίμηση στο χρηματιστήριο άνω του μισού δισ. ευρώ, διπλάσια από αυτή που είχε στην αρχή του 2023 και πολλαπλάσια σε σχέση με τότε που η «τριάδα» Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη αναλάμβαναν τα διοικητικά «ηνία» του γκρουπ. Προφανώς, η βελτίωση των μεγεθών του ομίλου, οι προοπτικές σε ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεις και ΑΠΕ, το ανεκτέλεστο που έχει ξεπεράσει τα 2,1 δις ευρώ, η ενίσχυση του margin έχουν, μεταξύ άλλων θετικών στοιχείων, παίξει τον ρόλο τους να «χτιστεί» η εμπιστοσύνη της αγοράς προς τον όμιλος.

Εν όψει... ΑΚΤΩΡ

Πάντως, η ανοδική αντίδραση της μετοχής έρχεται στην περίοδο στην οποία η Intrakat αναμένει το τελικό «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση του deal της ΑΚΤΩΡ, δηλαδή της απόκτησης του κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Χτες, μάλιστα, εν αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφασης, για την οποία τα στελέχη της εταιρείας εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έγκριση του deal, η μετοχή ενισχύθηκε κατά 5,08% ενώ «άλλαξαν χέρια» πάνω από 376 χιλιάδες τεμάχια. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη η θετική εισήγηση για τη συμφωνία αλλά αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας που συνεδρίασε προχτές Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Το νέο μεγάλο σχήμα

Εφόσον όλα πάνε καλά, όπως ευελπιστούσαν από την πρώτη στιγμή τόσο στον όμιλο Intrakat όσο και στην Ελλάκτωρ, θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με συνολικό ανεκτέλεστο 5 δισ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα υποδομών στην χώρα, με στρατηγική στόχευση στις αγορές της Ελλάδας και των Βαλκανίων και ειδικότερα της Ρουμανίας. Όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Intrakat, Αλ. Εξάρχου, ο βασικός λόγος απόκτησης της ΑΚΤΩΡ συνδέεται με την ενίσχυση της Intrakat σε επίπεδο τεχνικής επάρκειας, εξοπλισμού, δυναμικού, ώστε να «βγει» το μεγάλο ανεκτέλεστο και μάλιστα με όρους κερδοφορίας. Η Ελλάκτωρ θα λάβει 100 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα η Intrakat εγγυάται για την αποπληρωμή ενδοομιλικών δανείων της ΑΚΤΩΡ ύψους 114 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους 19 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποδομές: Οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες του υπουργείου – Ο χρόνος, η χρηματοδότηση, οι θεσμικές αλλαγές, το ανεκτέλεστο

Μετρό: Τον Ιούνιο 2029 έτοιμη η «Γραμμή 4» της Αθήνας – «Έξυπνο» το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ποιο οδικό τμήμα δημοπρατείται στο πέταλο του Μαλιακού

gazzetta
gazzetta reader insider insider