Palantir: Ισχυρή απόδοση τρίτου τριμήνου και αναβάθμιση guidance ετήσιων εσόδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Palantir: Ισχυρή απόδοση τρίτου τριμήνου και αναβάθμιση guidance ετήσιων εσόδων
Τα έσοδα της Palantir για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 17% στα 558 εκατ. δολάρια, από 478 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυξημένο guidance για τα ετήσια έσοδα και υπέρβαση των εκτιμήσεων των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε την Πέμπτη η Palantir στέλνοντας υψηλότερα την μετοχή προσυνεδριακά.

Στα κέρδη ανά μετοχή σημείωσε 7 σεντ, προσαρμοσμένα, έναντι 6 σεντ που αναμενόταν από την LSEG ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 558 εκατ. δολάρια έναντι 556,1 εκατ. δολαρίων που αναμένονταν.

Τα έσοδα της Palantir για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 17% στα 558 εκατ. δολάρια, από 478 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 72 εκατ. δολαρίων, ή 3 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρή απώλεια 123,9 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα εμπορικά έσοδα της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 33% σε ετήσια βάση. Η Palantir, η οποία είναι γνωστή για τη συνεργασία της με την αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο αριθμός των εμπορικών πελατών της στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 37% σε ετήσια βάση, αυξάνοντας από 132 πελάτες σε 181.

Η εταιρεία αναμένει να παρουσιάσει έσοδα μεταξύ 599 και 603 εκατ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο και αύξησε το guidance εσόδων της για ολόκληρο το έτος μεταξύ 2,216 και 2,22 δισ. δολαρίων. Στο δεύτερο τρίμηνο, η Palantir είχε ανακοινώσει ότι αναμένει 2,212 δισ. δολάρια για ολόκληρο το έτος, πάνω από το μέσο της πρόβλεψής της από τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Μεγάλα κέρδη στο τρίμηνο - Ξεπέρασαν τα 6 δισ. δολάρια, κοντά στις εκτιμήσεις

Lufthansa: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 6,5% για τη μετοχή

Eli Lilly: Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου αλλά και υποβάθμιση guidance

gazzetta
gazzetta reader insider insider