Intel: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου - «Άλμα» 10% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου - «Άλμα» 10% για τη μετοχή
Η μετοχή της Intel κάνει «άλμα» 10% την Παρασκευή, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη και πωλήσεις κατά το γ' τρίμηνο.

Η μετοχή της Intel κάνει «άλμα» 10% την Παρασκευή, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη και πωλήσεις κατά το γ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, η κατασκευάστρια εταιρία chip ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 41 σεντς ανά μετοχή, έναντι της πρόβλεψης της LSEG για 22 σεντς. Τα έσοδά της ήταν ύψους 14,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 13,53 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μειωμένα κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο περίπου 44 σεντς, πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 32 σεντς. Η πτώση στις παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών μειώθηκε στο 7% το γ' τρίμηνο μετά από διψήφια ποσοστιαία πτώση νωρίτερα φέτος και η αγορά πρόκειται να επιστρέψει σε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης εορταστικής περιόδου, ανέφεραν αναλυτές της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο τμήμα των υπολογιστών, που αφορούν κυρίως τις αναφορές για επεξεργαστές Arm-based από την NVIDIA, την AMD και την Qualcomm, ο CEO Pat Gelsinger δήλωσε ότι, ενώ παίρνουν σοβαρά κάθε είδους ανταγωνισμό, δεν βλέπουν ότι είναι τόσο σημαντική απειλή. Συνολικά. Η Intel δηλώνει ότι διαθέτει το δικό της ισχυρό χαρτοφυλάκιο τσιπ που είναι ιδανικά τοποθετημένα στην αγορά υπολογιστών πελατών και θα διατηρήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο τοπίο των υπολογιστών. Τέλος, η Intel βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο για να πετύχει τον στόχο της για εξοικονόμηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eldorado Gold: Αύξηση 17% στα έσοδα γ' τριμήνου, μειωμένες οι ζημίες - Τι λέει για Σκουριές

Sanofi: «Γκρεμίζει» τη μετοχή η πρόβλεψη για τα κέρδη - Φτερά έκαναν 19,5 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση

British Airways: Πτώση στη μετοχή παρά τα κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider