Τι «ψάχνουν» στη Θεσσαλονίκη τα ιταλικά ενεχυροδανειστήρια ProntoPegno

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «ψάχνουν» στη Θεσσαλονίκη τα ιταλικά ενεχυροδανειστήρια ProntoPegno
Χώρους και προσωπικό αναζητά η ProntoPegno που ήρθε στην Ελλάδα πριν από έναν χρόνο. Το πρώτο κατάστημα της Αθήνας και η προοπτική επέκτασης. Τα πρότυπα ποιότητας που θέτει η εταιρεία και η επόμενη μέρα.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον επόμενο σταθμό για τα ιταλικά ενεχυροδανειστήρια ProntoPegno στην Ελλάδα κι ενώ το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα έχει ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας.

Όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας στο insider.gr, τα σχέδια ανάπτυξης και επέκτασης της Pronto Pegno στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμπρωτεύουσα να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ProntoPegno. Ωστόσο, καθώς η δραστηριότητα της εταιρείας στηρίζεται σε υψηλά πρότυπα ποιότητας, η αναζήτηση των κατάλληλων υποκαταστημάτων και ατόμων που θα τα στελεχώσουν δεν είναι μια απλή υπόθεση και επομένως χρειάζεται χρόνος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκείνο που αναζητά η ProntoPegno είναι άτομα με εξειδίκευση και υποκαταστήματα που να παρέχουν ασφάλεια.

Πιστώσεις άνω των 200.000 ευρώ για 650 συμφωνίες

Στις 18 Οκτωβρίου 2023 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος της ProntoPegno στην Αθήνα επί της οδού Σόλωνος στον αριθμό 75. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο βήμα της εκτός της ιταλικής αγοράς.

Από την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος έχουν πραγματοποιηθεί πιστώσεις αξίας άνω των 200.000 ευρώ για 650 συμφωνίες. Μεταξύ των πολύτιμων αντικειμένων που παραχωρήθηκαν για τη χορήγηση πίστωσης, η πλειονότητα αφορούσε σε κοσμήματα και πολύτιμα μέταλλα σε ποσοστό 56%, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν τα επώνυμα ρολόγια σε ποσοστό 35% και οι χρυσές λίρες σε ποσοστό 9%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι πελάτες που έκαναν τις συμφωνίες είναι όλοι Έλληνες, προερχόμενοι όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από περιοχές εκτός αυτής. Συνολικά μέσα σε 12 μήνες η Pronto Pegno στην Ελλάδα δέχθηκε περισσότερα από 2.000 αιτήματα για επικοινωνία και πληροφορίες, τα οποία προέκυψαν τόσο από επικοινωνιακές δραστηριότητες όσο και από παροτρύνσεις ικανοποιημένων πελατών σε γνωστούς και φίλους.

Η Pronto Pegno στην Ελλάδα

Η ProntoPegno, εταιρεία με αντικείμενο τον ενεχυροδανεισμό και θυγατρική του χρηματοπιστωτικού ομίλου Banca Sistema, ήρθε στην Ελλάδα πέρυσι με στόχο να καλύψει το κενό που άφησαν εδώ και μια περίπου δεκαετία οι τράπεζες, όταν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την αγορά των ενεχυροδανειστηρίων.

Όπως είχε επισημάνει η διοίκησή της πριν από έναν χρόνο, η ελληνική αγορά συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία καθώς η αγορά ενεχυροδανεισμού παρουσίαζε έλλειμμα θεσμικών παραγόντων και ήταν πλήρως κατακερματισμένη.

Στόχος της ProntoPegno είναι να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές εύκολες, πρακτικές, γρήγορες και κυρίως αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μικροπίστωσης που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει άμεσα μετρητά με ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση, ακολουθώντας μια απλή και γρήγορη διαδικασία αιτήματος, χωρίς την ανάγκη διερεύνησης περιουσιακών στοιχείων του πελάτη, με τη δυνατότητα εξαγοράς του παρασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου. Ειδικότερα, ο πελάτης μπορεί να μεταβεί εύκολα, με ή χωρίς ραντεβού στο κατάστημα της εταιρείας στη Σόλωνος. Τότε, ένας από εξειδικευμένους εκτιμητές της εταιρείας θα αξιολογήσει προσεκτικά και χωρίς χρέωση τα περιουσιακά στοιχεία του πελάτη. Εάν ο τελευταίος μείνει ικανοποιημένος από την προσφορά που θα λάβει, μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίου και να λάβει άμεσα μετρητά.

Η Banca Sistema, που ιδρύθηκε το 2011 και εισήχθη το 2015 στο τμήμα Star της Borsa Italiana, είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εξειδικεύεται στην αγορά εμπορικών απαιτήσεων που οφείλονται από τις ιταλικές δημόσιες διοικήσεις και φορολογικές απαιτήσεις, και χορηγεί δάνεια με μισθούς και συντάξεις, αγοράζοντας ομάδες δανείων και μέσω της άμεσης προέλευσης του προϊόντος QuintoPuoi. H Banca Sistema άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα της ProntoPegno το 2016.

Ο όμιλος έχει περισσότερους από 100.000 πελάτες και προσφέρει επίσης καταθετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων τρεχούμενων λογαριασμών, καταθετικών λογαριασμών και λογαριασμών τίτλων, καθώς και άλλες υπηρεσίες όπως διαχείριση και ανάκτηση πιστώσεων, τραπεζικές εγγυήσεις και ομόλογα ασφαλείας, πιστοποίηση απαιτήσεων PA και ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Στην πορεία προς τη διαφοροποίησή του ο όμιλος απέκτησε και τον οίκο δημοπρασιών Art-Rite. Με κεντρικά γραφεία στο Μιλάνο και τη Ρώμη, η Gruppo Banca Sistema είναι επίσης παρούσα στη Μπολόνια, την Πίζα, τη Νάπολη, το Παλέρμο, το Άστι, την Μπρέσια, τη Τσιβιταβέκια, τη Φλωρεντία, το Μέστρε, την Πάρμα, το Ρίμινι και το Τορίνο. Απασχολεί 290 υπαλλήλους και βασίζεται σε πολυκαναλική δομή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η JTΙ μπαίνει στα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού και συνεχίζει να «ψηφίζει» Ελλάδα – Οι επενδύσεις στην Ξάνθη

Παλίρροια: Τζίρος 100 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 19 εκατ. ευρώ για την εταιρεία που «ταξιδεύει» το ελληνικό ντολμαδάκι στα πέρατα του κόσμου

Διψήφια αύξηση τζίρου για την εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας - Οι προκλήσεις και η στρατηγική που ακολουθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider