Το ΤΧΣ καλωσορίζει και επικροτεί το deal Alpha Bank - UniCredit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΤΧΣ καλωσορίζει και επικροτεί το deal Alpha Bank - UniCredit
«Το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στα πλαίσια της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία».

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλωσορίζει και επικροτεί τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Unicredit σε σχέση με τη συγχώνευση των εργασιών τους στη Ρουμανία και τη στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, και επιβεβαιώνει τη λήψη προσφοράς από την Unicredit για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του.

«Το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στα πλαίσια της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία. Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους της προσφοράς είναι εμπιστευτικά και οποιαδήποτε πληροφόρηση απαιτεί τη συναίνεση των μερών. Κάθε ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως στο ΤΧΣ υπόψιν Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ηλία Ε. Ξηρουχάκη ([email protected]), και Αναπληρωτού Διευθύντοντος Συμβούλου κ. Νικόλα Βαλαντάση ([email protected])» υπογραμμίζεται ακόμη.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο τράπεζες συμφώνησαν να συγχωνεύσουν τις θυγατρικές τους στη Ρουμανία, δημιουργώντας την 3η μεγαλύτερη τράπεζα στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά βάσει συνόλου ενεργητικού, ενισχύοντας την παρουσία της UniCredit σε μία κύρια και αναπτυσσόμενη αγορά, με την Alpha Bank να διατηρεί ποσοστό 9,9% στο νέο σχήμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατέλης για UniCredit: Ο στόχος μας τώρα είναι να γίνουμε Ευρώπη

Δάνεια: Τρία «αγκάθια» για τις ρυθμίσεις από τους servicers – Οι ενστάσεις στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ

EDP Renewables: Πέτυχε ορόσημο εγκατεστημένης ισχύος άνω του 1 GWp σε Ασία - Ειρηνικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider