CVC: Έρχεται η μεγαλύτερη IPO για φέτος στην Ευρώπη - «Φαβορί» το Χρηματιστήριο της Ολλανδίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CVC: Έρχεται η μεγαλύτερη IPO για φέτος στην Ευρώπη - «Φαβορί» το Χρηματιστήριο της Ολλανδίας
Στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας οδεύει το CVC – Προ των πυλών η μεγαλύτερη IPO για φέτος στην Ευρώπη.

Η CVC Capital ετοιμάζεται να ξεκινήσει την IPO της, απτόητη από τις πρόσφατες αναταραχές στην αγορά μετοχών με το Χρηματιστήριο της Ολλανδίας να είναι το «φαβορί» για την υποδοχή της στα ταμπλό του. Δεν έχει οριστεί ακόμη ακριβές χρονοδιάγραμμα ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg και θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Παράλληλα, η μετοχή της CVC μπορεί να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται τον Νοέμβριο, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να ανέρχεται σε περίπου 15 δισ. δολάρια μετά την πώληση ενός μειοψηφικού πακέτου στην Blue Owl Capital το 2021. Βέβαια, η CVC διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει όλες τις διαδικασίες εισαγωγής της μέχρι και την τελευταία στιγμή εάν οι συνθήκες της αγοράς επιδεινωθούν, όπως επισημαίνεται σχετικά.

Επομένως, εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) θα είναι η μεγαλύτερη για φέτος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών για εταιρεία εξαγορών. Οι προετοιμασίες του CVC επέρχονται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την αγορά των δημόσιων εγγραφών, η οποία το τελευταίο διάστημα αρχίζει να δείχνει σημάδια ζωής.

Μια IPO θα ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη του έτους και μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ από στην Γηραιά Ήπειρο. Οι προετοιμασίες της CVC έρχονται σε μια επισφαλή στιγμή για την αγορά εισαγωγών, η οποία είχε αρχίσει να ξαναζωντανεύει πριν από τις ασταθείς επιδόσεις από τις IPO της σχεδιάστριας τσιπ Arm Holdings Plc και της εταιρείας κατασκευής σανδαλιών Birkenstock Holding Plc.

Πάντως, η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνιστά έναν αστάθμητο παράγοντα, καθώς ένα πιθανό σοκ στις μετοχές δύναται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων. Η CVC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγορών στην Ευρώπη, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 160 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαπρούνης (Intrakat): Οι κατασκευές, ευκαιρία για brain gain και προσέλκυση ταλέντου 

Morgan Stanley: Aύξηση 22% στα EBITDA της Mytilineos στο γ' τρίμηνο

Lockheed Martin: Πτώση 5% για τα έσοδα τριμήνου της Αεροναυπηγικής εξαιτίας καθυστερήσεων των F-35

gazzetta
gazzetta reader insider insider