GM: Σε χαμηλό τριετίας η μετοχή λόγω πιθανότητας μαζικής ανάκλησης οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Σε χαμηλό τριετίας η μετοχή λόγω πιθανότητας μαζικής ανάκλησης οχημάτων
Το πρόβλημα αφορά σε ελαττωματικούς αερόσακους και επηρεάζει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια οχήματα της General Motor.

Η μετοχή της General Motors έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών την Πέμπτη, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να αντιμετωπίσει μαζική ανάκληση οχημάτων σε σχέση με ελαττωματικούς αερόσακους.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια οχήματα της General Motor περιέχουν το δυνητικά επικίνδυνο τμήμα αερόσακου, κατασκευασμένο από την ARC Automotive of Tennessee.

Η μετοχή της GM υποχώρησε 2,4% για να κλείσει στα 30,31 δολάρια, το χαμηλότερο από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, όταν έκλεισε στα 29,59 δολάρια. Η μετοχή σημείωσε πτώση για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις και έχασε περισσότερο από 8% την ίδια περίοδο.

Η έκθεση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι η GM θα είναι μεταξύ των «πιο εκτεθειμένων» αυτοκινητοβιομηχανιών στην περίπτωση ανάκλησης οχημάτων, καθώς 52 εκατομμύρια αερόσακοι που κατασκευάζονται από την ARC, βρίσκονται τοποθετημένοι στα αμάξια της.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι αερόσακοι εξερράγησαν με υπερβολική δύναμη κατά τη διάρκεια σύγκρουσης, με αποτέλεσμα να πετάξουν θραύσματα, ανέφερε η έκθεση.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει πόσα οχήματα θα είναι χρειαστεί να ανακληθούν ή τα συγκεκριμένα μοντέλα που θα επηρεαστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GM: Επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με ηλεκτρική Cadillac

Exxon: Κοντά σε συμφωνία 60 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Pioneer Natural Resources

gazzetta
gazzetta reader insider insider