Η Heineken πούλησε 7 ζυθοποιίες για μόλις... 1 ευρώ και αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Heineken πούλησε 7 ζυθοποιίες για μόλις... 1 ευρώ και αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία
Την έξοδό της από την αγορά της Ρωσίας ολοκλήρωσε η ολλανδική εταιρεία Heineken, καθώς πούλησε τις 7 ζυθοποιίες της στη ρωσική εταιρεία συσκευασίας Arnest Group στη συμβολική τιμή τους ενός ευρώ.

Την έξοδό της από την αγορά της Ρωσίας ολοκλήρωσε η ολλανδική εταιρεία Heineken, καθώς πούλησε τις 7 ζυθοποιίες της στη ρωσική εταιρεία συσκευασίας Arnest Group στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, η συμφωνία έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και η οποία θα οδηγήσει σε ζημίες ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η Heineken ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ρωσία τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραδεχόμενη πως η διαδικασία κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες μεταποιητικές εταιρείες κατά την έξοδο από τη Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος, Dolf van den Brink.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα τον Ιούλιο για να αναλάβει τον έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας παραγωγής γιαουρτιού Danone μαζί με το μερίδιο της εταιρείας Carlsberg σε τοπική ζυθοποιία.

Η Heineken είχε 1.800 υπαλλήλους στις επτά ζυθοποιίες, οι οποίοι θα λάβουν εγγυήσεις απασχόλησης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Στα 45 ευρώ η τιμή-στόχος της Mytilineos, προοπτική αύξησης στα 60 ευρώ

Εξαγοράζεται η Subway - Στα 9,6 δισ. δολάρια εκτιμάται το τίμημα

Γερμανία: Επιδεινώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider