Εκτός του δείκτη Hang Seng η Country Garden

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός του δείκτη Hang Seng η Country Garden
Country Garden
Η κινεζική εταιρεία real estate Country Garden Holdings πρόκειται να αφαιρεθεί από τον δείκτη Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η κινεζική εταιρεία real estate Country Garden Holdings πρόκειται να αφαιρεθεί από τον δείκτη Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ στις 4 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση έρχεται μετά την τελευταία τριμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη. Η διαχειρίστρια του δείκτη ανέφερε ότι η Country Garden θα αντικατασταθεί από τη φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm.

Από τον δείκτη Hang Seng China Enterprises Index θα αφαιρεθεί και η Country Garden Services Holdings, εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και θυγατρική της Country Garden Holdings, και θα αντικατασταθεί από το online ταξιδιωτικό γραφείο Trip.com.

Ο δείκτης Hang Seng China Enterprises χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς που αντικατοπτρίζει τη συνολική απόδοση των μετοχών της Κίνας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο πλήγμα για τον πολύπαθο τομέα ακινήτων της Κίνας, μετά τα νέα της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, η οποία υπέβαλε αίτηση προστασίας από πτώχευση στην Αμερική την περασμένη εβδομάδα.

Κίνδυνος χρεοκοπίας ενόψει

Οι μετοχές της Country Garden έχουν «βουτήξει» πάνω από 70% μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας χαμηλά επίπεδα ρεκόρ μετά την αποτυχία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις πληρωμές κουπονιών ομολόγων, την προειδοποίηση για την κερδοφορία και την αναστολή των συναλλαγών σε 11 από τα onshore ομόλογά της.

Η Country Garden έχει επίσης λιγότερο από 30 ημέρες για να πραγματοποιήσει πληρωμές κουπονιών που έχασε στις 7 Αυγούστου, για δύο δολαριακά ομόλογα αξίας 22,5 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα μειώνει τα επιτόκια αλλά όχι όσο αποφασιστικά αναμενόταν

gazzetta
gazzetta reader insider insider