Intrakat: Διαψεύδει περί διενέργειας ΑΜΚ στην παρούσα φάση

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Διαψεύδει περί διενέργειας ΑΜΚ στην παρούσα φάση
Σε διάψευση σεναρίων περί επικείμενης νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία Intrakat. 

Σε διάψευση σεναρίων περί επικείμενης νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία Intrakat.

Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος οικονομικού site για «αναπτυξιακή ΑΜΚ» της Intrakat, από την εταιρεία κατηγορηματικά διαψεύδεται κάτι τέτοιο. «Η εταιρεία δεν εξετάζει στην φάση αυτή κανένα ενδεχόμενο ΑΜΚ. Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, εκτός του ότι είναι παντελώς ψεύδη, δημιουργούν υπόνοια σκοπιμότητας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από ανθρώπους του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι εν αναμονή χρησμού από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, έχει ήδη κάνει ΑΜΚ αν και ο επικεφαλής της, Αλ. Εξάρχου, δεν έχει αποκλείσει τη διενέργεια μιας νέας τέτοιας κίνησης αλλά στο μέλλον και εφόσον χρειαστεί. Για την ώρα όμως, η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί νέας ΑΜΚ στην φάση αυτή.

Η επίσημη ανακοίνωση της Intrakat

«Η INTRAKAT, διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί του ότι δήθεν «… σχεδιάζεται μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 150 με 200 εκατ ευρώ με τιμή διάθεσης των νέων μετοχών τα 1,8 με 2 ευρώ κοντά σχεδόν στην καθαρή θέση της εταιρίας από 3,14 ευρώ της τρέχουσας τιμής…», και σημειώνει ότι ουδείς σχεδιασμός υφίσταται ούτε εξετάζεται ενδεχόμενο για αύξηση του μετοχικού τη κεφαλαίου στην παρούσα φάση.

Περαιτέρω η Εταιρεία σημειώνει ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθεί να καταβληθούν κατά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., μετά τη λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ήδη διασφαλισμένα και προερχόμενα από α) τα ποσά προοριζόμενα για εξαγορές εκ της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου η οποία ολοκληρώθηκε περί τα τέλη Ιανουαρίου 2023 σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο αυτής, β) ίδια κεφαλαία της εταιρείας και γ) τραπεζικό δανεισμό και ως εκ τούτου ουδεμία κεφαλαιακή ανάγκη υπάρχει η οποία να απαιτεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το σκοπό αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΒΟΑΚ: Τα σενάρια για τους διεκδικητές και την «επόμενη μέρα» της mega Παραχώρησης της Κρήτης

Ρεύμα: Αμετάβλητες οι χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider