«Άκυρο» στην εξαγορά 5,4 δισ. ευρώ της Tower Semiconductor από την Intel

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άκυρο» στην εξαγορά 5,4 δισ. ευρώ της Tower Semiconductor από την Intel
«Το χαρτοφυλάκιο εξειδικευμένης τεχνολογίας της Tower, η γεωγραφική εμβέλεια και οι βαθιές σχέσεις με τους πελάτες θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των υπηρεσιών της Intel και στην προώθηση του στόχου μας να γίνουμε κύριος πάροχος παγκοσμίως», δήλωνε ο Pat Gelsinger, διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Η Intel έριξε τίτλους τέλους στην εξαγορά ύψους 5,4 δισ. δολαρίων της ισραηλινής κατασκευάστριας τσιπ Tower Semiconductor, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ακυρώνει το deal «λόγω της αδυναμίας να λάβει έγκαιρα τις ρυθμιστικές εγκρίσεις που απαιτούνται βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης». Η Intel σκόπευε να καταβάλει 53 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, εκτιμώντας πως η εξαγορά θα αύξανε τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, μετά την ολοκλήρωσή της, ενώ θα χρηματοδοτούνταν με μετρητά από τον ισολογισμό.

Η Tower κατασκευάζει ημιαγωγούς και κυκλώματα που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και καταναλωτικά προϊόντα καθώς και σε ιατρικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαθέτει εργοστάσια στο Ισραήλ, την Καλιφόρνια, το Τέξας και την Ιαπωνία. Η εταιρεία εδρεύει στο Migdal HaEmek, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στη Ναζαρέτ.

Η Intel έχει δεσμευτεί να αναπτύξει την παραγωγική της ικανότητα, δεσμεύοντας έως και 28 δισ. δολάρια για το 2022, και πρόσφατα δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 20 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός μεγα-εργοστασίου στο Οχάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Target: Ράλι 8% για τη μετοχή παρά την υποβάθμιση του guidance για το 2023

Αργεντινή: Βουτιά 70% έως το 2024 «βλέπει» η BofA για το πέσο

Tesla: Δεύτερος γύρος μειώσεων τιμών στην Κίνα σε 3 ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider