H Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor, έναντι 5,4 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor, έναντι 5,4 δισ. δολαρίων
Intel
Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Tower Semi ενισχύονται 42%, ενώ της Intel σημειώνουν άνοδο 1,3%. 

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Tower Semiconductor, έναντι 5,4 δισ. δολαρίων, κατέληξε η Intel Corp., καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις παραγωγικές της ικανότητες.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, η Intel ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 53 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, σε ένα premium 60% στο κλείσιμο της Δευτέρας. Η Intel είπε ότι η εξαγορά θα αυξήσει αμέσως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, μετά την ολοκλήρωσή της, ενώ θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά από τον ισολογισμό.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Tower Semi ενισχύονται 42%, ενώ της Intel σημειώνουν άνοδο 1,3%.

Η Tower κατασκευάζει ημιαγωγούς και κυκλώματα που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και καταναλωτικά προϊόντα καθώς και σε ιατρικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαθέτει εργοστάσια στο Ισραήλ, την Καλιφόρνια, το Τέξας και την Ιαπωνία. Η εταιρεία εδρεύει στο Migdal HaEmek, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στη Ναζαρέτ.

«Το χαρτοφυλάκιο εξειδικευμένης τεχνολογίας της Tower, η γεωγραφική εμβέλεια και οι βαθιές σχέσεις με τους πελάτες θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των υπηρεσιών της Intel και στην προώθηση του στόχου μας να γίνουμε κύριος πάροχος παγκοσμίως», δήλωσε ο Pat Gelsinger, διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Η Intel έχει δεσμευτεί να αναπτύξει την παραγωγική της ικανότητα, δεσμεύοντας έως και 28 δισ. δολάρια για το 2022, και πρόσφατα δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 20 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός μεγα-εργοστασίου στο Οχάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider