Tesla: Δεύτερος γύρος μειώσεων τιμών στην Κίνα σε 3 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Δεύτερος γύρος μειώσεων τιμών στην Κίνα σε 3 ημέρες
Στον δεύτερο γύρο μειώσεων τιμών στην Κίνα, σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, προχώρησε η Tesla, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις ανησυχίες ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναζωπυρώνει ενδεχομένως «πόλεμο» τιμών.

Στον δεύτερο γύρο μειώσεων τιμών στην Κίνα, σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, προχώρησε η Tesla, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις ανησυχίες ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναζωπυρώνει ενδεχομένως «πόλεμο» τιμών.

Η εταιρεία μείωσε την τιμή των σεντάν Model S και των σπορ οχημάτων Model X στο απόθεμα έως και 70.000 γουάν (9.600 δολ.) στα 754.900 γουάν και 836.000 γουάν αντίστοιχα.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις δύο ημέρες αφ'ότου η Tesla μείωσε τις τιμές για τις εκδόσεις Long Range και Performance του Model Y SUV κατά 14.000 γουάν.

Ο φόβος που καλλιεργείται είναι ότι οι μειώσεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν περαιτέρω έναν «πόλεμο» τιμών στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και να ασκήσουν πίεση στις ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως την BMW και την Mercedes-Benz, προκειμένου να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Εκτός από τις μειώσεις τιμών, και άλλα κίνητρα παραμένουν επίσης σε ισχύ.

Οι αποστολές της Tesla από το εργοστάσιό της στην Κίνα σημείωσαν βουτιά 31% τον Ιούλιο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η παγκόσμια παραγωγή θα μειωθεί το τρίτο τρίμηνο λόγω διακοπής της λειτουργίας για εργοστασιακές αναβαθμίσεις, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή μιας ανανεωμένης έκδοσης του sedan Model 3.

Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, προειδοποίησε τον προηγούμενο μήνα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα έπρεπε να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές εάν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόβλημα ρευστότητας σε σκιώδη τράπεζα της Κίνας - Έρχεται «κανόνι»;

Πού οφείλεται και τι φέρνει η κατάρρευση του ρουβλίου

«Καμπανάκι» JP Morgan για τις αναδυόμενες αγορές με φόντο την κινεζική Country Garden

gazzetta
gazzetta reader insider insider