Mastercard: Αγοράζει μερίδιο $5,2 δισ. στο fintech της MTN

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mastercard: Αγοράζει μερίδιο $5,2 δισ. στο fintech της MTN
H Mastercard συμφώνησε να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στις δραστηριότητες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας της MTN Group, της μεγαλύτερης παρόχου ασύρματης επικοινωνίας της Αφρικής, τις οποίες αποτιμά στα 5,2 δισ. δολάρια.

H Mastercard συμφώνησε να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στις δραστηριότητες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας της MTN Group, της μεγαλύτερης παρόχου ασύρματης επικοινωνίας της Αφρικής, τις οποίες αποτιμά στα 5,2 δισ. δολάρια. Η μετοχή της MNT αντέδρασε με άλμα 10% στην είδηση.

Η διάρθρωση της συμφωνίας θα είναι διμερής, συμπεριλαμβανομένης μιας εμπορικής συμφωνίας για τις πληρωμές και τα εμβάσματα που χρησιμοποιεί την τεχνολογική υποδομή της Mastercard για την επέκταση στην Αφρική και την επένδυση σε μειοψηφικό μερίδιο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MTN Ralph Mupita σε βιντεοκλήση τη Δευτέρα. Το μέγεθος του μεριδίου θα αποκαλυφθεί όταν κλείσει η συμφωνία, είπε.

Η συμφωνία έρχεται καθώς ο νεαρός, εξοικειωμένος με την τεχνολογία, πληθυσμός της Αφρικής χρησιμοποεί ολοένα και περισσότερο το κινητό τηλέφωνο για να «γεφυρώσει» τα κενά στις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών. Αυτό άνοιξε τον δρόμο σε έναν επικερδή και ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο στον τομέα του fintech για τους παρόχους ασύρματων δικτύων.

Οι περισσότερες επενδύσεις μέχρι σήμερα έχουν επικεντρωθεί στα συστήματα πληρωμών μέσω κινητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι δείχνει η ακτινογραφία της Autonomous για τις ελληνικές τράπεζες - Ποια τραπεζικά ομόλογα ξεχωρίζει

gazzetta
gazzetta reader insider insider