Exxon Mobil: Ισχυρές απώλειες στα έσοδα - Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη, με πτώση 56%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exxon Mobil: Ισχυρές απώλειες στα έσοδα - Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη, με πτώση 56%
Τα συνολικά έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 82,91 δισ. δολάρια έναντι 115,7 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022.

Μεγάλη κάμψη σε ετήσιο επίπεδο κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της Exxon Mobil για το β' τρίμηνο του 2023, εν μέσω της υποχώρησης των διεθνών τιμών ενέργειας.

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 82,91 δισ. δολάρια έναντι 115,7 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 81,8 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,94 δολάρια έναντι 4,14 δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,03 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα της Exxon Mobil «συμβαδίζουν» με τη μεγάλη πτώση σε κέρδη και έσοδα που εμφάνισε η Chevron, καθώς έχουν υποχωρήσει οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

Η παραγωγή πετρελαίου της Exxon ανέρχεται σε 3,7 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boed) μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον ετήσιο στόχο της εταιρείας.

Οι δαπάνες κεφαλαίου και έρευνας ήταν 6,2 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο και 12,5 δισ. δολάρια για το α εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με το guidance για το σύνολο του έτους.

Η εταιρεία έχει επιτύχει σωρευτική διαρθρωτική εξοικονόμηση κόστους 8,3 δισ. δολαρίων από τα επίπεδα του 2019, πλησιάζοντας τον στόχο των 9 δισ. δολαρίων.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Exxon Mobil υποχωρούσε κατά 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hermes: Αύξηση κερδών 27,5%, καθώς δεν μειώνεται η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα

Standard Chartered: «Άλμα» 20% στα κέρδη α' εξαμήνου για τη βρετανική τράπεζα

AstraZeneca: Αύξηση κερδών 25% - Συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την Pfizer

gazzetta
gazzetta reader insider insider