Deutsche Bank: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη παρά την κατά 27% πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη παρά την κατά 27% πτώση
Η γερμανική τράπεζα ανέφερε αύξηση κόστους και προβλέψεων για κόκκινα δανείων, ενώ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει την αγορά μετοχών τον Αύγουστο.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank στο δεύτερο τρίμηνο, παρά την πτώση τους κατά 27% σε ετήσιο επίπεδο.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους μειώθηκαν στα 763 εκατ. ευρώ (843,5 εκατ. δολάρια) από 1,05 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τους αναλυτές του Reuters να αναμένουν 737 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 7,41 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι, από τον επόμενο μήνα, σχεδιάζει να ξεκινήσει επαναγορές μετοχών για το υπόλοιπο του έτους αξίας έως και 450 εκατ. ευρώ, ποσό περίπου 50% υψηλότερο από το 2022, ενώ αναμένει πως το συνολικό κεφάλαιο που επιστρέφεται στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγορών το 2023 θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με περίπου 700 εκατ. το 2022.

Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές ανήλθαν στα 401 εκατ. ευρώ, έναντι 233 εκατ. πέρυσι, ενώ ο δείκτης κεφαλαίου CET1 διαμορφώθηκε στο 13,8% από 13,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 13% πέρυσι. Επιπλέον, οι προσαρμοσμένες δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 4% στα 4,9 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του β' τριμήνου σηματοδοτούν το 12ο διαδοχικό τρίμηνο με κέρδη, από όταν η Deutsche Bank ολοκλήρωσε ένα σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2023 επιδείξαμε και πάλι καλή δυναμική ανάπτυξης σε ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, με βάση την ισχύ των κερδών και την ανθεκτικότητα του ισολογισμού. Αυτό μας βάζει σε καλή πορεία προς τους οικονομικούς μας στόχους για το 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Christian Sewing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Puma: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη στο τρίμηνο - Οι Κινέζοι ζητούν και πάλι sneakers

Epsilon Net: Εξαγορά του 60% των μετοχών της SCAN Information Systems

gazzetta
gazzetta reader insider insider