United Airlines: Συμφωνία με τους πιλότους για αυξήσεις απολαβών έως και 40% 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
United Airlines: Συμφωνία με τους πιλότους για αυξήσεις απολαβών έως και 40% 
Το 2022 οι πιλότοι της United απέρριψαν συμφωνία που περιλάμβανε σωρευτικές μισθολογικές αυξήσεις άνω του 14,5%.

H United Airlines έφτασε σε συμφωνία με τους πιλότους της για σημαντικές αυξήσεις απολαβών μέσα στα επόμενα χρόνια, με τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας να σημειώνει άνοδο 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας στην Wall Street.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ένωση πιλότων ALPA, οι εργαζόμενοι θα λάβουν σωρευτικές αυξήσεις μισθών από 34,5% έως 40,2% μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω της έλλειψης πιλότων για την εταιρεία και καθώς τα αεροπορικά ταξίδια καταγράφουν ανοδικές τάσεις, στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού που «ταλαιπώρησε» τον κλάδο των αερομεταφορών τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειώνεται πως το 2022 οι πιλότοι της United απέρριψαν μια συμφωνία που περιλάμβανε σωρευτικές μισθολογικές αυξήσεις άνω του 14,5% και ενισχυμένες αμοιβές για υπερωρίες και εκπαίδευση.

Η ALPA εκπροσωπεί περίπου 14.000 πιλότους της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters. Η προκαταρκτική συμφωνία με την United περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στις αποζημιώσεις, καθώς και εξελίξεις στην ποιότητα ζωής, τις διακοπές και άλλες παροχές, ανέφερε η ένωση.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με την ALPA. Η τετραετής συμφωνία, μόλις επικυρωθεί, θα προσφέρει μια σημαντική αύξηση μισθών και βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των πιλότων μας, ενώ θα βάλει την αεροπορική εταιρεία σε τροχιά για να επιτύχει τις απίστευτες δυνατότητες της στρατηγικής μας United Next» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Σκοτ Κίρμπι.

Οι συμφωνίες με τους εργαζόμενους

Η συμφωνία έρχεται λίγους μήνες μετά την επικύρωση από τους πιλότους της Delta Air Lines μιας νέας σύμβασης που περιλαμβάνει σωρευτικές αυξήσεις μισθών και παροχών άνω των 7 δισ. δολαρίων σε βάθος τετραετίας.

Στελέχη του κλάδου λένε ότι η νέα σύμβαση της Delta έχει γίνει νέο σημείο αναφοράς για τις διαπραγματεύσεις συμβάσεων στη Βόρεια Αμερική. Η ανταγωνίστρια American Airlines τον Μάιο κατέληξε επίσης σε εργασιακή συμφωνία.

Η United, η Delta, η American Airlines και η Southwest Airlines εκτιμάται ότι θα προσλάβουν περίπου 8.000 πιλότους φέτος.

Οι αναλυτές της Jefferies εκτιμούν ότι στις ΗΠΑ λείπουν περίπου 10.000 πιλότοι. Αυτό το κενό προσφοράς-ζήτησης προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το 2027.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H&M: Επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική, με άνοιγμα καταστημάτων στη Βραζιλία

Richemont: Η ιδιοκτήτρια των Cartier πήρε ώθηση πωλήσεων από την Κίνα

Nordea Bank: «Νίκησε» τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη β' τριμήνου - Στα 1,72 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider