Mε περιουσία άνω των 3,5 εκατ. ευρώ ο πρωταθλητής των hot dog

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mε περιουσία άνω των 3,5 εκατ. ευρώ ο πρωταθλητής των hot dog
«Πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου ως επιχείρηση όταν εργάζεσαι για εσένα. Αλλά ποτέ δεν ήξερα πόσο μακριά θα έφτανα» - H ιστορία του 39χρονου.

Ο Τζόι Τσέστνατ, όχι μόνο διαπρέπει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στον ετήσιο διαγωνισμό ανδρικής κατανάλωσης χοτ ντογκ Nathan's Famous στις 4 Ιουλίου, έχοντας κερδίσει 16 τίτλους αλλά έβαλε και μερικά εκατομμύρια δολάρια στην άκρη.

Μιλώντας στο USA Today, ο 39χρονος «πρωταθλητής των πρωταθλητών» έκανε γνωστό ότι η καθαρή του περιουσία ξεπερνά τώρα τα 4 εκατομμύρια δολάρια (άνω των 3,5 εκατ. ευρώ) κυρίως χάρη στα βραβεία που έχει λάβει, τις πληρωμένες εμφανίσεις του, τις συμφωνίες διαφήμισης και τις χορηγίες που έχει λάβει, με πιο πρόσφατο το deal με την Pepsi, το οποίο όπως ομολόγησε «άλλαξε τις ισορροπίες».

«Πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου ως επιχείρηση όταν εργάζεσαι για εσένα. Αλλά ποτέ δεν ήξερα πόσο μακριά θα έφτανα» παραδέχεται ο Τσέστνατ που κατέχει το ρεκόρ καθώς καταβρόχθισε 63 χοτ ντογκ σε 10 λεπτά το 2022.

Πράγματι, έχει κάνει πολύ δρόμο από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο Nathan's Hot Dog Eating Contest το 2005. Ο μέχρι τότε άγνωστος έκανε θραύση εκείνη τη χρονιά κατακτώντας την τρίτη θέση αφού έφαγε 32 χοτ ντογκ και ψωμάκια σε 12 λεπτά.

Η Nathan's Famous τόνισε το αξιοσημείωτο κατόρθωμα του Τσέστνατ να καταναλώσει πάνω από 1.150 χοτ ντογκ στον διαγωνισμό από την έναρξή του το 2004. Χρόνο με το χρόνο, συνεχίζει να γοητεύει το κοινό με τις εκπληκτικές διατροφικές του ικανότητες, εδραιώνοντας την ιδιότητά του ως πραγματικού θρύλου στον κόσμο του διαγωνιστικού φαγητού. Η φετινή επικράτηση του διαγωνιζόμενου σήμαινε επίσης ότι θα διεκδικούσε και πάλι την πολυπόθητη ζώνη μουστάρδας, ένα βραβείο που απονέμεται στον νικητή.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: από πού προέρχονται τα χρήματα; Ο Τσέστνατ ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα των κατασκευών και εγκατέλειψε τη δουλειά του το 2010 όταν η Pepto Bismol τον επέλεξε για τέσσερις διαγωνισμούς φαγητού το 2010 με αμοιβή 10.000 δολάρια ανά «μάχη». Μετά από εκείνη την πληρωμή, ο νεαρός πήρε την ευλογία της μητέρας του για να γίνει «ο μεγαλύτερος φαγάς του κόσμου».

Παράλληλα, ενίσχυσε τα έσοδά του, υπογράφοντας με την Everest Talent Management πριν από ένα χρόνο, κάτι που τον βοήθησε να συνάψει συμφωνίες με τις Dude Wipes, Raising Cane’s Chicken Fingers, Wonderful Pistachios και τελικά την Pepsi, το deal με την τελευταία μάλιστα οδήγησε για πρώτη φορά το εισόδημά του πάνω από μισό εκατ. δολ. Μάλιστα, αποκάλυψε επίσης πως πήρε μετοχές σε μια εταιρεία που αργότερα εξαγοράστηκε από την Tesla, γεγονός που βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη της περιουσίας του.

«Είμαι πολύ καλός στο φαγητό, αλλά δεν ξέρω την πραγματική μου αξία. Δεν είμαι καλός στο να διαπραγματεύομαι συμβόλαια, οπότε είναι πολύ σημαντικό να προσέχω και να εξακολουθώ να τα καταφέρνω σε αυτό που κάνω» τονίζει καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άρχισαν με 175 ευρώ και έγιναν πολυεκατομμυριούχοι - Δύο αδέρφια κατακτούν τον κόσμο

Πρώην playboy και κεντροαριστερός ο διάδοχος του Σόρος - Ποιος είναι ο 37χρονος Άλεξ

Από το «είσαι άνεργος» στα 8,4 δισ. ευρώ - Ο CEO της Airbnb διέψευσε τη μητέρα του

gazzetta
gazzetta reader insider insider