Άρχισαν με 175 ευρώ και έγιναν πολυεκατομμυριούχοι - Δύο αδέρφια κατακτούν τον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άρχισαν με 175 ευρώ και έγιναν πολυεκατομμυριούχοι - Δύο αδέρφια κατακτούν τον κόσμο
Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι ξεκίνησαν από το μηδέν και πλέον δεν υπάρχει πλέον «ταβάνι» για τα όνειρά τους. «Απόλαυση να δουλεύω με τον αδερφό και τους κολλητούς μου».

Καθώς ο κόσμος συρρέει μαζικά για να δει από κοντά τη νέα μπουτίκ της Represent στο Μάντσεστερ, οι αδελφοί Τζορτζ και Μάικλ Χίτον «πανηγυρίζουν» για ένα ακόμη ορόσημο στο απίστευτο ταξίδι τους με στόχο να «χτίσουν την καλύτερη μάρκα στον κόσμο». Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι ξεκίνησαν από το μηδέν, πίσω στην πατρίδα τους, το Χόριτς, με μόλις 150 στερλίνες ή 175 ευρώ δεν υπάρχει πλέον «ταβάνι» για τα όνειρά τους.

Πλέον, ηγούνται ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου brand name που φέτος έχει καταγράψει πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων στερλινών ενώ το άνοιγμα του πρώτου τους «φάρου» για το brand τους στο Μάντσεστερ, μέσα στο πολυτελές πολυκατάστημα Selfridges, θεωρείται τεράστια κατάκτηση, που πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαν ούτε να φανταστούν.

Η ζήτηση για τα προϊόντα τους έχει «εκτιναχθεί» τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της τεράστιας έκρηξης στις online πωλήσεις, ενώ ήδη απασχολούν 60 υπαλλήλους με σχέδια να διπλασιάσουν το εργατικό τους δυναμικό το 2023. Παράλληλα, μετά την τεράστια διαδικτυακή τους επιτυχία, τα 2 αδέρφια πια αναζητούν να ανοίξουν περισσότερα φυσικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο - ώστε να «δώσουν πραγματικά νόημα στο τι σημαίνει το Represent», όπως εξηγεί ο 29χρονος Τζορτζ, μιλώντας στο manchestereveningnews.co.uk. Ο ίδιος μαζί με τον κατά 2 έτη μεγαλύτερο αδερφό του, Μάικλ έγιναν οι «καλύτεροι φίλοι στον κόσμο» και επεξεργάζονται σχολαστικά κάθε λεπτομέρεια των προϊόντων της μάρκας τους, πριν κυκλοφορήσουν.

«Ήμουν 18 χρονών όταν ξεκινήσαμε αυτό, έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά κρατήσαμε τους πελάτες που είχαμε από την πρώτη μέρα. Είχαμε πάντα αυτή τη νοοτροπία να γινόμαστε πάντα καλύτεροι και να τρέφουμε μεγαλύτερες φιλοδοξίες για να αποκτήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Πιστεύω ότι η επιτυχία μας βασίζεται στο γεγονός πως είμαστε αυθεντικοί ως άνθρωποι και ως σχεδιαστές και ό,τι κάνουμε, είναι για την Represent. Τα άτομα που αγαπούν τα ρούχα μας όσο εμείς, νιώθουν τι κάνουμε. Δεν πουλάμε ρούχα απλώς για να βγάλουμε λεφτά. Ξεκίνησα με βάση το να φτιάχνω τα δικά μου ρούχα και αντικείμενα που θα ήθελα να φορέσω, με καλής ποιότητας υφάσματα, αλλά σε προσιτή τιμή. Στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε την καλύτερη μάρκα στον κόσμο» διευκρινίζει ο Τζορτζ.

Αμφότεροι, είχαν έμφυτη τάση προς το designing ενώ και μεγαλώνοντας εκμεταλλεύτηκαν το ταλέντο τους και σπούδασαν γραφιστική στο Runshaw College και μετά στο Πανεπιστήμιο του Salford. Όταν ο Τζορτζ ενηλικιώθηκε, είχε την ιδέα να τυπώσει μπλουζάκια για να αναδείξει τα σχέδιά τους. Από εκεί, το 2011, γεννήθηκε η ιδέα για το brand που «σαρώνει» σήμερα. Ξεκίνησαν να προωθούν τα ρούχα τους στο «σχετικά άγνωστο» τότε, Instagram, εκτοξεύοντας τους followers του. Το 2016 ο Τζάστιν Μπίμπερ φόρεσε τη μάρκα στην περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το παράδειγμά του ακολούθησε μια σειρά από σελέμπριτις.

«Άλμα» λόγω πανδημίας

Η Represent είχε ήδη κάνει πάταγο, αλλά οι πωλήσεις έφτασαν στα ύψη γύρω στο 2019. Στη συνέχεια, με το lockdown υπήρξε φρενίτιδα για ηλεκτρονικές παραγγελίες. «Ως επιχείρηση ξεπεράσαμε τους στόχους μας το 2019, αλλά έχουμε "ξεφύγει" τελείως από τότε. Όταν επιβλήθηκε το lockdown το 2020, μπορέσαμε πραγματικά να ανθίσουμε. Ήμασταν μια μικρή μάρκα τότε, αλλά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να λανσάρουμε καινούργια προϊόντα με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυξήθηκε η δημιουργικότητά μας. Όλοι ήταν στο σπίτι και κοιτούσαν τα τηλέφωνά τους και έτσι προέκυψε ένας "ορυμαγδός" πελατών, όσο διατηρούσαμε τη συνέπειά μας προς τις παραδόσεις αλλά και το νέο υλικό. Η πανδημία δημιούργησε έναν νέο τρόπο σκέψης για εμάς και το πώς θα μπορούσαμε να διευθύνουμε την επιχείρησή μας. Πέρυσι καταγράψαμε ρεκόρ πωλήσεων και θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε από εδώ και πέρα» υπογραμμίζει ο 29χρονος.

Μάλιστα, τα 2 αδέρφια είναι γνωστά για την αγάπη τους για την γυμναστική και θέλουν να «ψήσουν» όλη την ομάδα τους να μοιραστεί το ίδιο πάθος. «Έχουμε ένα τεράστιο γυμναστήριο όπου κάνουμε πρωινές και απογευματινές προπονήσεις. Η άθληση είναι μέρος του lifestyle μας και θέλουμε όλοι όσοι εργάζονται μαζί μας να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, εάν το επιθυμούν. Ό,τι θέλω στη ζωή μου, το βάζω και στην εταιρία μου» σημειώνει ο Τζορτζ και προσθέτει πως η Represent έχει εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας με μεγάλες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της διεθνώς.

Ο Τζορτζ και ο Μάικλ εξακολουθούν να συγκατοικούν στο Μπόλτον, δίχως προβλήματα καθώς έχουν πάντα πολύ διαφορετικά ωράρια και χρονοδιαγράμματα. «Το να μπορώ να συνεργάζομαι με τους καλύτερους φίλους μου και να δουλεύω με τον αδερφό μου είναι απόλαυση. Όταν ήμασταν μικροί θέλαμε να ξεκινήσουμε μια εταιρία, θέλαμε να βγάλουμε χρήματα και να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Είμαστε σε τέτοιο σημείο τώρα, που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζί μας, με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, και η λήψη αποφάσεων αλλάζει εντελώς και δεν αποκλειστικά αφορά εμάς, αλλά το καλό του συνόλου» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δουλεύω 6 ώρες την ημέρα και βγάζω 140.000 ευρώ» - 25χρονη μεγαλουργεί χωρίς πτυχίο

Χωρίς τίποτα, σε 17 μήνες έβγαλε 1,5 εκατ. ευρώ - «Πρέπει να έχεις πάθος»

«Βγάζω 16.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το μυστικό 29χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider