Space Hellas: Καθαρό μέρισμα 0,12483 ευρώ ανά μετοχή - Καταβολή από 21/7

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Space Hellas: Καθαρό μέρισμα 0,12483 ευρώ ανά μετοχή - Καταβολή από 21/7
Αποκοπή καθαρού μερίσματος 0,12483 ευρώ ανά μετοχή αποφασίστηκε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Space Hellas στις 12 Ιουνίου.

Αποκοπή καθαρού μερίσματος 0,12483 ευρώ ανά μετοχή αποφασίστηκε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Space Hellas στις 12 Ιουνίου.

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος, βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date - ημερομηνία προσδιορισμού) είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), επενδυτές που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛ.Κ.Α.Τ.), κατά την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. Από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 (ημερομηνία αποκοπής), οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 από την πληρώτρια Τράπεζα «ALPHA BANK A.E.» ως ακολούθως:

  1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ., σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας στους στο Σ.Α.Τ. υπό το χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «ALPHA BANK A.E.».

Στη σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (ΑΚ α. 250 περ. 15) από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2028). Μετά τη σχετική παραγραφή τα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 1195/1942».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deal 27 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Ιράκ και TotalEnergies για τέσσερα ενεργειακά projects

Η Easyjet ακυρώνει 1.700 πτήσεις ως το τέλος του καλοκαιριού στην Ευρώπη

Eurobank: Πρόοδος και προκλήσεις για την ενεργειακή ασφάλεια, την ενεργειακή ισότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider