Threads: Το «Twitter της Meta» ξεπέρασε τους 30 εκατ. χρήστες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Threads: Το «Twitter της Meta» ξεπέρασε τους 30 εκατ. χρήστες
Έφτασε να είναι και η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στο App Store της Apple. 

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το Threads, τη νέα εφαρμογή της Meta που χαρακτηρίζεται ως το αντίπαλο δέος στο Twitter του Έλον Μασκ, συνεχίζεται με δεκάδες εκατ. χρηστών να... συρρέουν στο app του ομίλου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της Meta ανέφερε πως μέσα σε 16 ώρες λειτουργίας το Threads έχει ξεπεράσει τα 16 εκατ. χρηστών ενώ έφτασε να είναι και η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στο App Store της Apple.

Όπως αναφέρει το CNBC, το Threads είναι η απάντηση της Meta στο Twitter, το οποίο είδε ορισμένους από τους χρήστες και τους διαφημιστές του να φεύγουν από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ απέκτησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Σάββατο, το Twitter άρχισε να περιορίζει τον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες ανά ημέρα για να αντιμετωπίσει «ακραία επίπεδα απόξεσης δεδομένων», γεγονός που συνέβαλε στην περαιτέρω απογοήτευση των χρηστών.

Τους τελευταίους μήνες έχουν εμφανιστεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το Twitter, συμπεριλαμβανομένης της αποκεντρωμένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Mastodon και της Bluesky, η οποία υποστηρίζεται από τον συνιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ. Αλλά καμία από τις δύο πλατφόρμες δεν μπόρεσε να φτάσει τη βάση χρηστών και τη δημοτικότητα του Twitter.

Το Threads είναι «χτισμένο» πάνω στο Instagram και συνδέεται αυτόματα με τον λογαριασμό ενός χρήστη στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών. Αρχικά, οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μόνο μέσω ενός κυκλικού τρόπου στην εφαρμογή του Instagram. Αλλά από την Πέμπτη, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη από το App Store της Apple και η χρήση της είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Η εφαρμογή Threads δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ «προς το παρόν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider