Threads: Πρεμιέρα για το «νέο Twitter» - Πάνω από 10 εκατ. εγγραφές μέσα σε λίγες ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Threads: Πρεμιέρα για το «νέο Twitter» - Πάνω από 10 εκατ. εγγραφές μέσα σε λίγες ώρες
Το Threads έρχεται με... φόρα να αντικαταστήσει το Twitter, του οποίου οι χρήστες ξεπερνούν τα 300 εκατ..

Πάνω από 10 εκατομμύρια εγγραφές συγκέντρωσε η νέα εφαρμογή του Instagram της Meta, τις πρώτες επτά ώρες της πρεμιέρας της.

Το Threads έρχεται με... φόρα να αντικαταστήσει το Twitter, του οποίου οι χρήστες ξεπερνούν τα 300 εκατ., ωστόσο αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα μετά τα νέα σχέδια του Έλον Μασκ να περιορίσει την πρόσβαση στους χρήστες που δεν είναι συνδρομητές.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογή για δημόσιες συνομιλίες με πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα σε αυτήν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Ζάκερμπεργκ, σε ανάρτηση στο Threads. «Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αλλά δεν το κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταφέρουμε εμείς».

Μάλιστα, ο Ζάκερμπεργκ έκανε ένα tweet για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια.

Λίγο αργότερα, ο Μασκ έδωσε τη δική του απάντηση.

Στο Threads, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν κείμενο και συνδέσμους και να απαντούν ή να αναδημοσιεύουν μηνύματα από άλλους. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις υπάρχουσες λίστες ακολούθων και τα ονόματα των λογαριασμών τους από το Instagram.

Προς το παρόν η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη. «Ελπίζουμε ότι (το Threads) θα μπορέσει να είναι μια ανοικτή και δεκτική πλατφόρμα για τις συζητήσεις», έγραψε ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι. «Αν αυτό είναι που θέλετε κι εσείς, ο καλύτερος τρόπος είναι να είστε καλοπροαίρετοι».

Ο Μοσέρι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αναβλήθηκε η ανάπτυξη του Threads στην Ευρώπη, εξηγώντας πως, αν η Meta περίμενε την έγκριση των Βρυξελλών, η έναρξη της λειτουργίας του ιστότοπου θα έπρεπε να καθυστερήσει πολλούς μήνες. «Ανησυχούσα μήπως κλείσει το παράθυρό μας, επειδή η χρονική συγκυρία είναι σημαντική», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider