AstraZeneca: Μεγάλη πτώση στη μετοχή λόγω φαρμάκου κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Μεγάλη πτώση στη μετοχή λόγω φαρμάκου κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Η περιγραφή των δεδομένων από την AstraZeneca υποδηλώνει ότι το όφελος είναι λιγότερο έντονο από ό,τι ελπίζαμε.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται την Δευτέρα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της AstraZeneca, καθώς τα αποτελέσματα μιας μελέτης για ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου προκάλεσαν ανησυχίες ότι μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο αναμενόταν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τ ο φάρμακο βοήθησε τους ασθενείς με την πιο κοινή μορφή καρκίνου του πνεύμονα να ζήσουν περισσότερο χωρίς επιδείνωση σε σύγκριση με τη συνήθη χημειοθεραπεία. Η μετοχή υποχώρησε έως και 6,2%, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν μια σαφέστερη δήλωση σχετικά με την επιτυχία της δοκιμής όσον αφορά την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου, καθώς και το πόσο περισσότερο έζησαν συνολικά οι ασθενείς.

Η περιγραφή των δεδομένων από την AstraZeneca υποδηλώνει ότι το όφελος είναι λιγότερο έντονο από ό,τι ελπίζαμε, δήλωσαν οι αναλυτές της Jefferies. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ορισμένους θανάτους στη δοκιμή, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια. Η δοκιμή συνεχίζεται επειδή τα δεδομένα δεν είναι ακόμη πλήρως ώριμα.

Οι επιστήμονες και οι γιατροί προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να βρουν μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στη χημειοθεραπεία, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από την τρέχουσα μέθοδο που περιλαμβάνει την ανατίναξη ολόκληρου του σώματος και τη θανάτωση των καλών κυττάρων, καθώς και των κακών. Το φάρμακο της Astra - γνωστό ως datopotamab deruxtecan, ή Dato-DXd - μεταφέρει μια πιο ισχυρή χημειοθεραπεία απευθείας στα μολυσμένα κύτταρα για να σκοτώσει τον καρκίνο, ενώ παράλληλα χαρίζει στα υγιή κύτταρα.

Η Astra συμφώνησε να πληρώσει έως και 6 δισ. δολάρια για το δικαίωμα ανάπτυξης του φαρμάκου με την ιαπωνική Daiichi Sankyο . στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στοιχήματος για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης πριν από μια δεκαετία με τη δημιουργία ενός αγωγού ογκολογικών φαρμάκων. Η θεραπεία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 18 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, εκτιμούν οι αναλυτές της Jefferies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγή κατά της Twitter επειδή... χρωστάει

gazzetta
gazzetta reader insider insider